Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum faci parfumul sa reziste

Cum faci parfumul sa reziste

Dacă ți-ai lua cu tine, în ziua nunții, toate cele trebuincioase… probabil că ai avea nevoie de un rucsac! Însă poșeta miresei, dacă există, poate cu greu găzdui un ruj și o pudrieră, darămite un parfum! Învață să-l aplici astfel încât să se reactiveze singur pe tot parcursul evenimentului.

Piele curată

Exfolierea este absolut obligatorie dacă vrei ca parfumul să reziste mai mult. Aplicat pe pielea uscată (chiar dacă nu se văd, celulele moarte există la suprafața pielii), parfumul se evaporă rapid, fiind necesară aplicarea repetată. Folosește un exfoliant pe bază de acizi alfa-hidrohizi (AHA) pentru a dizolva și elimina pielea uscată de pe gât și decolteu, astfel încât țesutul sănătos să iasă la lumină.

Hidratare intensă

Odată deposedată de celulele moarte, pielea este însetată de hidratare. Dacă aplici acum parfumul, el va intra în piele, dar nu va ține mult. De aceea, este importan să îți hrănești pielea din belșug cu o cremă hidratantă. Dar, pentru ca aceasta să nu modifice deloc notele parfumului special ales pentru ziua nunții, folosește o loțiune de corp fără parfum, sau laptele de corp din gama complementară a parfumului, în cazul în care există.

Aplicare strategică

Degeaba aplici jumătate din sticluță pe tot corpul… dacă ocolești punctele de puls, parfumul rezistă mai puțin. Aplică-l la baza gâtului, la încheieturi, în spatele genunchilor (după ce hidratezi bine zonele cu pricina), astfel încât notele să se reactiveze în momentul în care circulația sângelui se animă în organism.

Parfumuri dedicate

Pentru un plus de rezistență, trișează folosind parfumuri complementare, adică acele produse din gama parfumului care nu se aplică pe piele. Mai nou, poți găsi, alături de parfum, și spray pentru păr sau haine, cu același miros precum parfumul ales, dar cu o formulă potrivită pentru a fi purtate în păr (alcoolul din parfumul clasic usucă părul), sau pe rochie (parfumul pătează textilele, în special pe cele albe).

Ți-ai găsit parfumul pe care-l vei purta în ziua când vei spune „da”? Poți fi sigură că va rămâne în memoria olfactivă aviitorului tău soț, dat fiind că va rezista pe tot parcursul evenimentului, deci alege-l cu mare grijă!

Comments

comments

Lasă un răspuns