Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum iti alegi crema de zi

Cum iti alegi crema de zi

 Afla care sunt cele mai importante reguli de care trebuie sa tii cont cand alegi si folosesti crema de zi.

ASA DA

1.
Determina-ti corect tipul de ten si imperfectiunile pe care le ai de corectat. Cel mai indicat este sa te sfatuiesti cu o cosmeticiana inainte de a-ti cumpara orice crema de fata.

2. Daca ai tenul gras sau mixt, cauta geluri si lotiuni, dar evita cremele grele, onctuoase – acestea sunt destinate exclusiv pielii uscate.

3. Indiferent ce produs de ingrijire folosesti, este obligatoriu ca acesta sa contina SPF. 75% din imbatranirea pielii se datoreaza razelor UV si doar 25% trecerii timpului.

4. Cand alegi crema, gandeste-te mereu ca un produs mai scump contine de obicei ingredienti mai buni sau mai rari. Totusi, nu orice produs scump isi justifica mereu pretul ridicat.

5. Citeste cu atentie lista de ingredienti; daca ingredientul asa-zis „activ” se afla la sfarsitul listei, acesta nu are nici un efect asupra pielii.

ASA NU
1. Nu te lua dupa prietene; ceea ce li se potriveste lor nu este obligatoriu sa „mearga” si in cazul tau.

2. Nu intra in rutina folosind acelasi produs ani de-a randul. Schimba cremele in functie de anotimp si de evolutia tenului; acesta are nevoi diferite pe masura ce trece timpul.

3. Nu te lua dupa mituri, gen „crema anti-rid se foloseste dupa 35 de ani”. Daca ai nevoi specifice, indiferent de varsta, corecteaza-le!

4. Nu alege produse parfumate daca esti predispusa la alergii. Multe branduri cosmetice au game intregi de produse fara miros.

Comments

comments

Lasă un răspuns