Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum iti pastrezi pielea tanara

Cum iti pastrezi pielea tanara

 

Îmbătrânirea treptată a pielii este un proces firesc, inevitabil. Există însă soluţii care te ajuta să-ţi păstrezi pielea tânără şi pot întârzia îmbătrânirea tenului.

Ca reguli generale ţine minte ca produsele de îngrijire pe bază de retinol, cremele cu factor de protecţie şi exfolierea săptămânală sunt cele trei mari secrete care te ajută să-ţi păstrezi pielea tânără.

Foloseşte zilnic produse de îngrijire pe bază de retinol. Acestea oferă pielii o exfoliere uşoară şi menţin pielea hidratată, „ştergând” astfel anii de pe chipul tău.

Pentru a preveni deteriorarea epidermei, folosirea zilnică a cremelor de faţă cu factor de protecţie ajută la prevenirea ridurilor. O cremă cu factor de protecţie trebuie întinsă şi pe gât, dar şi pe decolteu. Aceste zone sunt des neglijate de o mare parte dintre femei, iar razele ultraviolete pot afecta pielea din aceste zone. Soarele este responsabil de îmbătrânirea tenului, iar aceste creme menţin pielea suplă şi lipsită de riduri.

Exfolierea săptămânală. Procedura trebuie să fie obligatoriu urmată de aplicarea unei măşti hidratante, în concordanţă cu tipul de ten şi necesităţile acestuia. Zona gâtului nu trebuie neglijată atunci când vine vorba de exfoliere, deoarece este predispusă la deshidratare şi apariţia ridurilor.

Renunţă la fumat! Acesta este un alt sfat pe care ni-l dau specialiştii în cosmetică. Fumul de ţigară îmbătrâneşte pielea, prin eliberarea unei enzime care distruge colagenul şi elastina. Specialiştii recomandă să evităm pe cât posibil încăperile în care se fumează excesiv.

Dieta pare să aibă un rol esenţial în prevenirea apariţiei ridurilor. Potrivit experţilor, somonul este alimentul-minune în lupta cu ridurile, având un conţinut ridicat de proteine şi de acizi graşi esenţiali omega 3 – unele dintre armele cele mai puternice ale pielii. Pe lista cu alimente ideale pentru piele se numără citricele, nucile, uleiul de măsline, spanacul, ouăle şi ciupercile.

Toate aceste soluţii pot asigura un ten frumos şi proaspăt pentru multă vreme şi pot întârzia apariţia apariţia îmbătrânirii.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns