Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum poti tine acneea sub control. Solutii naturiste

Cum poti tine acneea sub control. Solutii naturiste

Acneea este o afecțiune a pielii care afectează suprafețele corpului care conțin glandele seboreice mari, incluzând nasul, fruntea, bărbia, obrajii și spatele. Din punct de vedere nutrițional anumite alimente accentuează simptomele acneei. Printre cele dovedite ca având efecte nefaste se numără zahărul rafinat, grăsimile animale și aditivii alimentari.

În replică există și alimente beneficie care pot ține acneea sub control.

Studiile clinice indică faptul că zincul poate fi un mineral eficient în tratamentul anti-inflamator al acneei, în general, rezultate semnificative obținându-se după administrarea gluconatului de zinc timp de 60 de zile.

Există și o serie de plante care au proprietăți anti-inflamatorii și pot fi folosite ca adjuvante utile în tratamentul acneei: sunătoarea, uleiul de in sau semințele de in și mușețelul. De asemenea, alte plante au proprietăți antimicrobiene capabile să elimine bacteria care produce acneea și astfel să reducă inflamația dermală. Cel mai eficient pare să fie uleiul de arbore de ceai verde are un astfel de efect antimicrobian și reduce acneea după un tratament consecvent de minimum 3 luni.

Belladonna este un remediu homeopat recomandat persoanelor care suferă de acnee pustulara inflamată. Calendula (aflată în gălbenele) este recomandată persoanelor care prezintă pustule sau leziuni dermale. Hepar sulfur se indică în acneea dureroasă. Kali bromatum se recomandă persoanelor cu acnee profundă localizată în special pe frunte și care manifestă și o stare de nervozitate crescută. Silicea este recomandată în acneea ușoară sau moderată. Iată așadar că strategia de luptă împotriva acneei este complexă.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns