Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum sa ai mainile catifelate

Cum sa ai mainile catifelate

Le pui la treabă în fiecare zi, însă le poți păstra atributele feminității, delicatețea și finețea chiar și în condiții extreme.

Banalul gest al spălării mâinilor le poate accentua uscarea. Cremele hidratante reușesc să remedieze și cea mai mare uscăciune, dar de ce să te chinuieşti să tratezi o piele aspră când poți păstra catifelarea doar cu ajutorul câtorva ritualuri zilnice?

Spălare hidratantă

Folosește la curățarea zilnică numai săpunuri cu ingrediente hidratante ca jojoba, ulei de măsline, unt de shea, glicerină sau săpunurile cremoase. Și temperatura este importantă – apa călduță va curăța eficient mâinile, fără să le pună în primejdie deshidratarea.

Când speli vasele, protejează-ți mâinile cu mănuși de cauciuc. La început, îți va părea extrem de ciudat și anevoios, dar, cu timpul, te vei obișnui și vei constata cum mâinile își vor păstra suplețea, iar oja va rezista perfect o săptămână bătută pe muchie.

Tratament regesc

Exfolierea regulată îndepărtează celulele moarte și scoate la vedere o piele catifelată. O dată pe zi, pune în mână o linguriță cu zahăr și toarnă câteva picături de ulei. Vei obține o pastă numai bună pentru un masaj de zile mari. Adaugă în acest scrub pulpa unui fruct de sezon, când ți-e la îndemână, iar tratamentul va fi completat cu o infuzie de vitamine care aduce și mai multă suplețe pielii. Masează mâinile câteva minute, apoi clăteșe cu apă călduță.

Cuticule dintre cele mai fine

Uleiul de cuticule este marea invenție a deceniului, o picătură miraculoasă care-ți catifelează într-o secundă cuticulele, aducând unghiilor un aspect impecabil. Aplică de câteva ori pe zi un strop de ulei pe fiecare unghie și masează până ce se absoarbe! Uleiurile fine intră imediat în piele, hidratează profund și hrănesc unghia.

Ritual de seară

Îmbracă-ți mâinile cu loțiuni sau creme hidratante înainte de a merge la culcare. Când dormi, mâinile au la dispoziție destul timp pentru a absorbi în voie crema, iar dimineața vor fi moi și delicate.

Articol preluat din ediția de mai 2014 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns