Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum să te vopseşti acasă ca la salon: trucuri de la profesionişti

Cum să te vopseşti acasă ca la salon: trucuri de la profesionişti

Pentru orice femeie care a experimentat satisfacția de a se fi vopsit acasă și de a fi obținut o culoare exact ca la salon există nenumărate altele care s-au programat disperate la un specialist pentru a scăpa de coșmarul de pe șuvițe. Există un motiv pentru care atât de multe dintre noi preferăm să ne vopsim la un profesionist și nu în intimitatea propriului cămin, și acela nu e comoditatea, ci dificultatea.

Însă principala cauză pentru care nu obții acasă culoarea pe care o dorești este că nu urmezi instrucțiunile de pe cutie, insistă specialiștii. Ca să ne asigurăm că de data aceasta îți va ieși așa cum trebuie, am strâns cele mai importante trucuri de la profesioniști: acum este posibil să ai un păr vopsit ca la salon, la tine acasă!

Cum să te vopsești perfect de la rădăcină până la vârfuri

Te vopsești acasă, pe tot părul? Iată care sunt recomandările de care să ții cont!

 1. Alege o vopsea profesională. Specialiștii sunt de părere că singurele cazuri în care poți fi sigură că vopseaua cumpărată de la supermarket va ieși ca pe cutie sunt cele în care ai păr natural mai deschis decât nuanța pe care vrei să o obții. De aceea e mai bine să optezi pentru o vopsea de păr profesională, cu pigmenți de calitate, rezistentă și intensă, dar care conține și ingrediente ce nu afectează cuticula. Optează pentru un sortiment care nu include amoniac dacă părul tău e foarte deshidratat.
Sursa foto: Pastel3 / Vopsea fara Amoniac - OYSTER Perlacolor Purity 100 ml
Sursa foto: Pastel3 / Vopsea fara Amoniac – OYSTER Perlacolor Purity 100 ml

 

 1. Nu te spăla pe cap cu circa 2-3 zile înainte de a aplica vopseaua. Așa te asiguri că uleiurile tale naturale te vor proteja de agresivitatea substanțelor conținute. E o recomandare de top mai ales pentru părul degradat.
 2. Fă un test pe o șuviță de la spate. Nu ne referim la cel de alergie, deși și acesta ar trebui executat. Aplicând însă vopsea pe o singură șuviță, ai posibilitatea de a descoperi care e timing-ul exact pentru nuanța ta favorită. Cronometrează și oprește-te atunci când ai obținut ce îți dorești.
 3. Citește recomandările de pe cutie. Producătorii știu mai bine decât oricine natura produsului pe care l-au lansat pe piață. Instrucțiunile nu sunt create aleatoriu, ci concepute în urma testelor efectuate și vizează performanța supremă din partea produsului respectiv.
 4. Aplică însă vopseaua la final la rădăcină. E un singur aspect în care ar trebui să contești instrucțiunile: dacă acestea indică să folosești colorantul de la rădăcină până la vârfuri, nu le respecta. Căldura emanată de pielea scalpului determină colorarea mai rapidă a părului de la rădăcină. Pentru a nu te confrunta cu diferențe de nuanțe, repartizează vopseaua cu o pensulă pornind de la circa 1 cm distanță de rădăcină până la vârfuri. Lasă să acționeze timp de jumătate din timpul indicat pe cutie și apoi aplică și la rădăcină. Așa obții o culoare uniformă, superbă.

Cum să aplici vopseaua acasă dacă vrei șuvițe sau balayage

Te avertizăm că șuvițele sau balayage-ul necesită chiar mai multă experiență, dar nu sunt imposibil de obținut. Iată cum să procedezi!

 1. Alege o nuanță cu doar un ton mai deschisă decât cea naturală. Dacă vrei o transformare mai drastică, e recomandat să mergi la salon.
 2. Spală-te pe cap și aranjează părul așa cum îl porți de obicei. Pentru că nu vei aplica vopseaua în tot părul, nu e necesar să aștepți 3 zile. Coafura obișnuită te va ajuta să plasezi mai inteligent șuvițele.
 3. Folosește geometria sau ochiul artistic. Dacă ai ochi încercat de stilist, bravo! Dar dacă nu, nu e recomandat să vopsești șuvițe aleatoriu, bazându-te pe un al șaselea simț. Cel mai bine e să pornești de la geometrie: începând din față și făcându-ți loc către spate, alege șuvițe de circa 2,5 de cm, situate la depărtare de aproximativ jumătate de cm una de alta. Look-ul nu ar trebui să fie uniform, ci mai degrabă asimetric: cele mai naturale șuvițe sunt cele care par să fie pictate nu de un artist prieten la cataramă cu matematica, ci de soare.
 4. Lasă să acționeze conform intervalului de pe cutie. La final, aplică un tratament pentru strălucire și ai cele mai frumoase șuvițe!

Da, e un capitol separat, care are nevoie de atenție suplimentară. Avem însă o mică observație: nu te vopsi blondă acasă decât dacă ai deja această nuanță în păr, natural sau nu. De asemenea, nu încerca să obții o culoare cu mai mult de 2 tonuri mai deschisă decât părul tău. Roșcatele, șatenele și brunetele care vor să se vopsească blonde sunt sfătuite să meargă la salon.

 1. Urmează primii trei pași din secțiunea „Cum să te vopsești perfect de la rădăcină până la vârfuri”.
 2. Aplică vopseaua de la spate către față, la circa 1.25 de cm de rădăcină. Asigură-te că fiecare șuviță este acoperită, deoarece diferențele de culoare se văd imediat pe părul blond.
 3. Lasă să acționeze timp de 20-30 de minute. Verifică din când în când cum a ieșit culoarea. Nu te panica dacă arată cu totul diferit de cea finală: de exemplu, tonurile de roșu pot apărea adesea atunci când părul se decolorează.
 4. Aplică vopseaua la rădăcină. Lasă acum să acționeze din nou între 10 și 20 de minute, în funcție de cum arată părul. După primele 10, trage ușor de o șuviță de deasupra urechii: dacă se rupe, e cazul să te speli imediat pe cap și să aplici o mască bogată în proteine. Fă cât mai curând o programare la salon! Dacă părul are o tentă gălbuie, mai poți aștepta 10 minute. Dacă totul e în regulă, clătește-te și spală-te pe cap!

Aceste sfaturi te vor ajuta să obții culoarea ideală chiar la tine acasă! E posibil să ai parte de nuanțe puternice, pigmentate și intense, ca la salon, dacă optezi pentru o vopsea de păr profesională și respecți sfaturile profesioniștilor. Ține cont de recomandările lor fie că te vopsești în tot capul, fie că îți pictezi șuvițe sau te decolorezi, iar rezultatele vor fi impresionante!

Sursa foto: iStock/pixabay.com

Sursa – Digital Workforce

Comments

comments

Lasă un răspuns