Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum sa-ti vopsesti parul cu henna?

Cum sa-ti vopsesti parul cu henna?

In ultimii ani, ca o binecuvantare pentru parul nostru, naturalul revine in trend. Aplicarea unei culori cat mai aproape de cea naturala agreseaza mai putin parul, ferindu-l de tratamente extreme. Dar ce-ai spune daca ar exista o vopsea care deopotriva sa coloreze si sa hraneasca parul? Nu este ea la fel de eficienta ca vopseaua obisnuita, dar isi face treaba atunci cand ai nevoie.

Ce este henna?

Henna este o planta folosita inca din Antichitate pentru colorarea parului sau pictarea pielii. Este mai mult decat o vopsea, constituind un tratament natural pentru par.

De ce este henna un tratament pentru par?

  • Fiind o planta, nu contine substante toxice.
  • Necontinand amoniac, nu produce iritatii ale scalpului/ pielii.
  • Intareste radacina si previne caderea firelor de par.
  • Impiedica aparitia matretii.

Cate nuante de henna exista?

Henna adevarata este maro sau rosiatica. Henna neagra este obtinuta printr-un amestec de henna naturala si diferite extracte, cum ar fi ceaiul negru sau cafeaua. Contine un adaos chimic foarte toxic, de aceea fereste-te de henna neagra! Poate produce alergii extrem de grave, foarte greu de tratat.

Cum se foloseste?

  • Se amesteca pudra de henna cu apa sau cu suc de lamaie si se aplica pe par la fel ca vopseaua. Ca la orice alta vopsea, este bine sa faci si pentru henna un test antialergic: aplici mai intai pe o suvita de dedesubt ca sa observi daca provoaca mancarime, roseata sau caderea parului.

Inconveniente

  • Pentru ca henna sa-si faca efectul, trebuie mentinuta in par timp de 8-12 ore.
  • Odata ce ai aplicat henna pe parul tau, alta vopsea din comert nu va mai prinde.

Comments

comments

Lasă un răspuns