Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum te ajută produsele cosmetice naturale să ai o piele mai frumoasă și sănătoasă

Cum te ajută produsele cosmetice naturale să ai o piele mai frumoasă și sănătoasă

La fel ca şi alimentele, cosmeticele sunt la fel de importante deoarece acestea intră în contact cu pielea acţionând asupra nevoilor fiecăruia. Din fericire, natura este furnizoare de elemente naturale, benefice pentru pielea organismului.

Plantele, rădăcinile, tulpinile, frunzele, florile şi seminţele sau algele marine, sunt bogate in vitamine, enzime, proteine, minerale, precum şi diverse componente active necesare îngrijirii pielii. Cosmeticele naturale acţionează benefic asupra pielii, rezolvând anumite probleme ale acesteia.

Acizii graşi din plante dizolvă celulele moarte de pe piele, lasând-o catifelată şi fără impurităţi. Agenţii chelatori folosiţi în loţiunile pentru curăţare, în cremele pentru exfoliere sau şampoane, au rolul de a dizolva calciul format la nivelul pielii. Elastina pe care o au în componenţa lor cosmeticele naturale, au rolul de a reda elasticitatea pielii.

În general, cosmeticele naturale dau un aspect strălucitor pielii, luptă împotriva îmbătrânirii, reduc ridurile şi elimină liniile fine, au proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatoare, hidratează sau hrănesc pielea.

Produsele cosmetice naturale au în compoziţia lor ingrediente 100% naturale, din plante crescute în culturi, fără pesticide, fertilizatori sau organisme modificate genetic, nu conţin agenţi chimici de genul lauril sulfat de amoniu sau lauril sulfat de sodiu, parabeni, alcool sau substanţe care dăunează pielii. Produsele cosmetice naturale sunt create cu scopul de a vindeca sau de a ameliora anumite afecţiuni ale pielii corpului sau ale tenului. Acestea pot fi folosite în deplină siguranţă deoarece nu dăunează în niciun fel pielii sau organismului.

Fiecare produs cosmetic natural este supus unor procedee îndelungate de examinare, pentru a demonstra că sunt cu adevărat naturale şi sunt benefice pentru piele, primid astfel certificarea „100% natural”. Aceste produse cosmetice naturale sunt realizate numai din extracte de plante naturale, din uleiuri vegetale esenţiale, unt organic sau unt exotic. Toate aceste ingrediente sunt absorbite de corp într-un mod blând, dând pielii un aspect plăcut, luminos şi strălucitor, reduc ridurile, hidratează şi hrănesc pielea redându-i supleţea şi elasticitatea.

Produsele naturiste sunt produse naturale din plante sau produse apicole, destinate unei game largi de afecţiuni, precum acneea, dermatita etc. Acestea au rolul de a reduce inflamaţiile pielii, roşeaţa, sunt antiinflamatoare şi antialergice. Produsele naturiste reprezintă o oază de sănătate pentru organismul uman şi sunt remedii naturale practicate din vechile timpuri. Toate produsele naturiste sunt remedii pentru tratarea diverselor afecţiuni precum şi pentru combaterea lor într-un mod cât mai natural.

Procurarea produselor naturiste este destul de simplă, acestea găsindu-se in magazinele de tip plafar, la unele farmacii sau pe site-urile cu specific bio. Secole de-a rândul oamenii au profitat de efectele benefice ale plantelor şi albinelor, tratând o varietate de probleme ale organismului uman, de la acnee şi până la cele mai grave probleme. Aceste remedii naturiste sunt mult mai benefice decât produsele chimice create în laborator. Mai mult decât atât aceste produse naturiste nu dau efectele negative sau adverse pe care le dau produsele chimice.

Există studii medicale care susţin folosirea produselor naturiste, datorită eficienţei de tratare a bolilor şi de lipsă a reacţiilor adverse. Folosind produsele naturiste în scop preventiv, vei aduce un aport de sănătate organismului tău.

 

Foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns