Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum te machiezi în funcție de culoarea ochilor? Trucuri utile de care să ții cont

Cum te machiezi în funcție de culoarea ochilor? Trucuri utile de care să ții cont

reguli machiaj

Fardurile pentru pleoape au devenit unele dintre cele mai căutate produse de machiaj de pe piață, datorită multitudinii de culori, care pun în evidență orice culoare de ochi. Deși alegerea nuanțelor ideale pentru ochii noștri ne preocupă constant, în machiaj, regulile nu sunt atât de stricte precum ne așteptăm.

Așa cum știi, în paleta de culori există trei nuanțe fundamentale – roșu, galben și albastru, culori de sine stătătoare, care nu se obțin din amestecul altor culori. Atunci când amesteci aceste culori două câte două, vei obține culorile secundare, care sunt verde, violet și oranj. Din fericire, ochilor căprui li se potrivește orice culoare de pe cercul culorilor. Astfel, compatibilitatea dintre culori nu se reduce doar la două sau trei combinații, ci poți folosi atât cât ai nevoie, pentru a-ți avantaja culoarea ochilor. Află care sunt trucurile de care poți ține cont în funcție de culoarea ochilor, pentru a realiza cel mai frumos machiaj, din rândurile de mai jos!

Machiajul ideal pentru ochii căprui

Ochii căprui sunt cel mai des întâlniți dar și cel mai ușor de machiat, așa că te poți bucura de numeroase combinații de culori, de la nuanțe de piersică, până la auriu sau verde. Cu toate acestea, cele mai recomandate culori pentru ochii căprui sunt variațiile de mov, lavandă, purpuriu sau indigo, tonurile de verde și maro, de la bej până la ciocolatiu și nuanțele închise de albastru. Nu trebuie să te ferești nici de auriu sau de nuanțe metalice, care îți vor pune în valoare intensitatea privirii și ochii căprui. Dacă ești o fană a combinațiilor de culori pentru pleoape, te poți îndrepta către următoarele alegeri:

  • Mov și maro
  • Auriu și lavandă
  • Verde și indigo
  • Nuanțe de bronz și teracotă
  • Gri și albastru metalizat

Pentru un machiaj complet al ochilor căprui, se recomandă și folosirea unui eyeliner, de aceea poți alege culori ca negru, mov, verde sau maro, pentru un look de excepție. Vrei să afli cum poți urma un machiaj pas cu pas pentru ochii căprui? Ține cont de tutorialul nostru, astfel încât să obții un machiaj complet!

Machiajul ideal pentru ochii albaștri

Ochii albaștri sunt extrem de frumoși, de aceea merită să îi pui în evidență cu ajutorul nuanțelor care intensifică culoarea naturală a ochilor. Te poți îndrepta către alegerea nuanțelor de roz, piersică, bronz sau cupru sau tonuri închise de albastru, ideale pentru ochii albaștri deschis. Nuanțele mate și sidefate de auriu sau argintiu sunt ideale pentru machiajul glamour de seară al ochilor albaștri, de aceea nu trebuie să le ocolești. Tot pentru un machiaj complet al ochilor albaștri poți să folosești și nuanțe complementare, calde, în zona de roșu, care să-ți pună în evidență culoarea deschisă a ochilor. Cauți machiaj pentru ochii albaștri? Încearcă să respecți regulile din clipul de mai jos!

Poți încerca și combinații de argintiu pe arcadă și lavandă pe pleoapă mobilă, indigo și maro sau roz și gri, care să-ți pună în valoare frumoșii ochi albaștri!

Machiajul ideal pentru ochii verzi

Culorile pentru care poți opta pentru machiajul ochilor verzi sunt tonurile de maro, de mov, roz, gri și chiar negru, care poate fi folosit în machiajul de tip smokey. Încearcă să eviți tonurile de albastru și argintiul metalic, care nu îți vor complimenta privirea, însă alege combinații de verde și mov, roz și verde, auriu și ciocolatiu sau albastru. Poți folosi și eyeliner verde, maro, negru sau mov și rimel în aceleași culori, pentru un look complet, în doar câțiva pași. Pentru zi, te poți machia cu nuanțe de piersică, auriu sau bej, în timp ce seara, ochii verzi pot fi complimentați de tonuri de violet.

Cu ajutorul acestor trucuri și cu produsele de machiaj potrivite, poți avea ochi mai luminoși și bine evidențiați, urmând și regulile de mai sus!

 

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns