Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum tratezi parul gras

Cum tratezi parul gras

Parul gras este o mare bataie de cap. Daca dupa nenumarate tipuri de sampoane incercate si dupa zeci de masti si tratamente pentru par gras, n-ai reusit sa o scoti la liman iti spunem noi unde gresesti si ce trebuie sa faci ca sa rezolvi problema cu parul gras.

N-ai mancat ce trebuie

Consumi multe grasimi (de unele nici nu-ti dai seama, fiindca mananci adesea la fast food, unde grasimile nu sunt la vedere), iar acestea nu sunt cele indicate.

Solutia: nu priva organismul de grasimi, dar ia-le pe cele bune – din vegetale, din peste gras, din suplimente alimentare. Nu uita nici de vitamine.

N-ai folosit samponul potrivit

Ai agresat podoaba capilara cu sampoane din marci diferite intr-o perioada scurta de timp. Mai mult, l-ai „tocit“ de cat l-ai spalat, aproape zilnic.

Solutia: Foloseste un sampon cu Ph neutru si lasa-l sa se echilibreze singur, adica spala-l de doua ori pe saptamana, nu zilnic, si maseaza-l delicat.

N-ai aplicat masca adecvata

Daca masca pe care ai pregatit-o naturist, in casa, nu a fost potrivita tipului tau de par, a fost un pas pana ca acesta sa reactioneze, producand sebum in exces.

Solutia: Renunta o vreme la mastile facute in casa si cumpara-ti masti profesionale, care revigoreaza structura capilara si-ti regleaza structura firului.

Te-ai stresat prea tare

Stresul, inamicul numarul 1 in era moderna, nu ne afecteaza doar in plan psihic, ci si fizic, iar printre consecintele imediate este ingrasarea parului.

Solutia: Combate excesul de sebum printr-o viata echilibrata, care presupune sa acorzi timpul cuvenit fiecarei activitati cotidiene, fara a uita de relaxare.

Comments

comments

Lasă un răspuns