Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 5 moduri prin care să îi dai forță părului subțire

5 moduri prin care să îi dai forță părului subțire

par subtire

Firul de păr subțire este fragil, dificil de coafat și nici nu rezistă prea mult în forma pe care ți-o dorești. E greu să îl faci să aibă volum, se tocește ușor și își pierde strălucirea mai repede decât alte tipuri de păr. Pentru a-l păstra sănătos și frumos, dar și pentru a-i da forma dorită, ține cont de aceste sfaturi și vei vedea cât de mult se schimbă situația!

Evită să-ți vopsești sau decolorezi prea des părul

Oricât de modernă și plină de substanțe nutritive ar fi vopseaua pe care o folosești, părul tău se va degrada după un timp. Vopsește sau decoloreză părul doar la 2-3 luni, doar la rădăcină, iar odată la 4 luni împrospătează culoarea pe toată lungimea.

Menține-l la o lungime medie

Tunsorile foarte scurte îți limitează posibilitățile de a da volum părului, deci acesta va sta lipit de cap. În schimb, dacă părul e prea lung, are tendința de a se strânge în șuvite și va părea neîngrijit. Cel mai frumos se va așeza dacă este tuns ușor în scări, până la umeri.

Folosește șampon solid

Acesta mai este cunoscut și sub numele de șampon natural sau săpun pentru păr. Printre beneficiile sale se numără costul scăzut, stimularea creșterii părului, reducerea mâncărimii scalpului, întărirea firului de păr, conține doar ingrediente naturale și ajută la salvarea planetei, fiind ambalat în cutii de carton ușor de reciclat, nu în recipiente de plastic.

Folosește bigudiuri sau peria rotativă

Pentru ca părul tău să aibă mai mult volum, folosește bigudiuri cu autofixare (cele cu arici), cu diametrul de 2-3 cm. După ce îți speli părul, usucă-l stând cu capul în jos, apoi aplică la rădăcină puțină spumă de păr. Pune-ți apoi pădul pe bigudiuri și stai cu ele 2-3 ore. O soluție mai rapidă pentru volum este să folosești o perie rotativă.

Clătește părul cu bere

După ce te-ai spălat pe cap, clătește-ți părul cu bere diluată în apă. Drojdia și hameiul din compoziția berii întăresc firul de păr și elimină excesul de sebum.

 

 

Sursă foto: Pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns