Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > De ce apar pungile de sub ochi?

De ce apar pungile de sub ochi?

De regula, pungile de sub ochi sunt caracteristice alcoolicilor. Cu toare astea, ele devin din ce in ce mai prezente la majoritatea omanilor, in special odata cu trecerea anilor si chiar daca persoana in cauza nu consuma alcool. Ele apar exclusiv din pricina drenarii deficitare a sistemului limfatic.

Masaj si mancare nesaratahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/pungisubochiart1.png

Deocamdata, specialistii nu stiu prea bine cum sa trateze pungile de sub ochi. Exista insa cateva masuri de prevenire care s-au dovedit eficiente: in primul rand, este indicat sa nu se consume sare deloc sau cat mai putina posibil.

In al doilea rand, dimineata la trezire, e bine sa se aeriseasca imediat camera si sa se aplica comprese reci pe pungi, actiuni care stimuleaza drenarea limfatica. Daca acestea se incapataneaza si nu se retrag, se recomanda efectuarea unui masaj local de drenare limfatica. Desi, de regula, masajul trebuie facut de un kinoterapeut, pentru zona capului si mai ales a fetei, este recomandata interventia unui specialist in cosmetica.

Solutii la indemana

Sfant ramane insa stilul de viata: grija zilnica pe care ne-o purtam, efectuarea regulata a micilor gesturi care impedica stagnarea limfei si ajuta la eliminarea apei din tesuturi.

Somnul insuficient, excesul de caldura si consumul exagerat de alcool sunt factori agravanti. De aceea, un somn odihnitor, intr-o camera bine aerisita, clasicul spalat pe fata cu apa rece, nu claduta sau calda, eliminarea sau reducerea drastica a consumului de sare, concomitent cu folosirea de diuretice sub forma de ceai sau tincturi, sunt solutii la indemana oricui.

De unde si de ce

Pungile sunt urmarea unei stagnari limfatice sau a unei circulatii limfatice deficitare. Din acest motiv, apa se acumuleaza treptat in tesuturi, se incarca de grasime si, in cele din urma, provoaca o mica hernie de grasime.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns