Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > De ce faci riduri?

De ce faci riduri?

De faci riduri? În primul rând pentru că este firesc să faci riduri. Face parte din procesul natural de evoluție naturală al omului (evit să spun îmbătrânire), iar pielea este prima care reacționează. Ridurile sunt poveștile tale de viață, zâmbetele și tristețile tale și trebuie privite că parte din ține, dar există și o a două față a ridurilor, provocată de obiceiurile proaste care ne îmbătrânesc.

Iată de ce faci riduri, înainte de vreme și care sunt cele 10 obiceiuri care te ajută să nu faci riduri înainte de vreme.

Dacă vrei să reduci semnele îmbătrânirii există câteva obiceiuri bune pe care trebuie să le respecți încă de la 14-15 ani, poate chiar și mai devreme. La 20 de ani ne credem invincibili și nemuritori și ne imaginăm că așa o să rămânem toată viață. Există soluții care te pot ajută să te păstrezi tânără mult mai multă vreme decât crezi, astfel că a treia decadă de viață poate să devină a două, iar a patra să o înlocuiască pe a treia și, cu puțin noroc la 50 de ani să arăți și să te simți că la 40 și tot așa…

1. Nu este niciodată prea devreme pentru a începe măsurile împotrivă îmbătrânirii, iar primul pas este utilizarea cremelor care asigură protecție împotrivă radiațiilor ultraviolete. Utilizarea lor începe din primii ani de viață, la expunerea la soare.
2. Dacă sări peste protecția solară faci cea mai mare greșeală. Această este prima cauza pentru care faci riduri. Folosește, în fiecare zi, creme care să garanteze protecție solară, iar cele mai bune sunt cele care au un factor de protecție UV  30.
3. Nu omite grijă constanța pentru gât, decolteu și mâini. Aceste părți îmbătrânesc mai repede decât tenul și deseori sunt neglijate.
4. De ce faci riduri? Pentru că ești veșnic deshidratată. Un consum constat de apa și în raport cu nevoile reale este una din măsurile care previn, întârzie și, uneori, chiar repară ridurile fine.

5. Folosește noapte creme cu retinol. Utilizarea lor trebuie să între în rutină zilnică după vârstă de 30 de ani.

6. Pielea din jurul ochilor este cea mai fină și cea mai sensibilă. După 20 de ani zonă are nevoie de îngrijire specială, așa folosește creme speciale pentru ochi după această vârstă. Nu în fiecare zi, dar de două-trei ori pe săptămâna da, iar după 35 de ani, în fieare zi.
7. Folosește ochelari de soare. îți protejează ochii și pielea din jurul ochilor.
8. Dietă sănătoasă este una din soluțiile care te pot ajută să nu faci riduri. Asta înseamnă să consumi constant surse reale de antioxidanți.

9. Fă mișcare. Este probat că oamenii care fac constant mișcare imbratranesc frumos, rămână sănătoși până la vârste înaintate și se bucură cu adevărat de viață. Mișcarea este secretul oxigenării reale a țesuturilor, iar o piele oxigenata este o piele tânără.
10. Păstrează-ți greutatea constanța. Variațiile de grautate-și într-un sens și în altul, determină variații ale stratului de colagen ceea ce duce la accelerarea procesului de formare a ridurilor, fragilizeaza pielea și determină apariția ridurilor.

Citeste si cum se realizeaza machiajul care te intinereste

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

One thought on “De ce faci riduri?

  1. Problema ridurilor e destul de greu de rezolvat. Trebuie sa incercam tot ce ne sta in putinta pentru a elimina in totalitate ridurile.

Lasă un răspuns