Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > De ce nu dau rezultate cremele antirid

De ce nu dau rezultate cremele antirid

Cremele antirid sunt necesare dupa o anumita varsta. In fapt folosirea lor este recomandata incepand din jurul varstei de 30 de ani pentru ca actiunea lor sa fie cu adevarat eficienta, actiunea preventiva fiind mult mai importanta decat cea de reparare efectiva. Cu toate acestea foarte multe femei spun ca efectele pe care le au cremele antirid sunt mici sau insesizabile, oricum nu pe masura asteptarilor. Dezamagirea este cu atat mai serioasa cu cat cremele antirid fac parte din categoria produselor cosmetice scumpe si foarte scumpe.

Iata care sunt motivele pentru care cremele antirid nu-si ating obiectivele.

1. Multe dintre ingredientele pe care le contin ceremele antirid sunt cu adevarat active numai cand sut injectate in piele si prea putin eficiente atunci cand sunt aplicate pe piele. Acidul hialuronic, de exemplu, este un ingredient clasic in cremele antirid, dar nu are aproape nici un efect. In plus cantitatea de acid hialuronic este prea mica pentru a fi eficienta.

2. O crema antirid cu efecte trebuie sa aiba recomandare si avizare de la comisiile de sanatate. In absenta acestora crema este doar un produs de ingrijire si hidratare care nu are insa actiunea pe care o promite. Diferentele intre cremele cosmetice de ingrijire si cele recomandate si avizate este cantitatea de ingredient activ, mult mai mare in cazul produselor avizate. In acest ultim caz valoarea cremelor se regaseste in pretul lor, care este de regula ridicat si foarte ridicat.

3. Cele mai multe dintre cremele antirid sunt creme cu efect de hidratare si exfoliere care dau pielii stralucire si fermitate temproara. Dupa ce produsul nu mai este folosit pielea revine la starea sa reala.

4. Unele creme antirid pot contine ingrediente cu efecte adverse, iar unele din ingredientele active pe care le contin pot produce  alergii sau eruptii cutanate. Regula de a testa cremele, chiar si pe cele foarte scumpe este obligatorie. Foloseste testerele si verifica care este reactia pielii tale la aceste produse si abia dupa ce te-ai convins ca nu are afecte adverse cumpara crema respectiva. A lectura eticheta si compozitia nu este suficienta pentru ca sursa respectivelor ingrediente poate sa fie diferita, iar cele mai multe din efecte variaza in functie de aceste amanunte.

5. Eficacitatea cremelor antirid depinde de multe alte conditii pe care producatorul omite sa le mentioneze. Conteaza cantitatea de crema aplicata, momentul in care este folosita si felul in care este aplicta. Uneori cantitatea de crema folosita este prea mica, frecventa aplicarilor prea rara, iar miscarile folosite pentru a masa pielea nu sunt cele potrivite. Este important ca dupa aplicare pielea sa nu fie expusa la soare, detaliu pe care foarte putini din producatori il mentioneaza, dupa cum este foarte important ca pielea sa fie umeda inainte de aplicare, perfect curatata, iar masajul sa respecte anumite reguli. Eficienta cremelor antirid creste daca sunt aplicate seara, in cantitate mai mare. Si apropo de cantitate, este recomandat ca pe fiecare jumatate de fata sa se aplice o cantitate de crema egala cu jumatate de lingurita rasa. Deseori folosim mai putin de jumatate din aceasta cantitate necesara pentru toata fata….  Si inca ceva. Crema antirid trebuie masata incet pana la completa, circa 10 minute, absorbtie in piele.

6. Eficienta cremelor antirid creste daca respecti o dieta sanatosa si te hidratezi bine si constant in fiecare zi si scade daca fumezi si daca dupa aplicarea cremei antirid iti uniformizezi tenul cu fond de ten si pudra. Eficienta cremelor antirid este practic anulata in cazul femeilor care fumeaza si de expunerea imediata dupa aplicare la soare sau la lumina naturala intensa.

Citeste si: Greseli de frumusete in functie de varsta!

 

Comments

comments

One thought on “De ce nu dau rezultate cremele antirid

Lasă un răspuns