Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > De ce sa iti faci suvite. Cateva motive intemeiate si practice

De ce sa iti faci suvite. Cateva motive intemeiate si practice

 Vrei sa-ti faci “ceva” la par, o schimbare nu radicala, dar care sa te binedispuna? Cateva suvite mai deschise (sau mai inchise) decat nuanta ta de baza iti vor da un look proaspat.

Daca nu ti-ai vopsit parul niciodata, e metoda potrivita sa faci o schimbare care sa nu socheze. Daca, dimpotriva, obisnuiesti sa te vopsesti des, metoda de colorare a parului prin intermediul suvitelor va oferi parului tau  un binemeritat respiro, iar tie bucuria unui styling modern. Suvitele decolorate sau vopsite, dimpotriva, intr-o nuanta mai inchisa decat a parului vor oferi pletelor tale un aspect natural.

Pentru ca, retine, nu se mai poarta contrastele puternice – jocul de lumini si umbre se va face cu ajutorul nuantelor cu 1 pana la maxim 3 tonuri diferite de culoarea de baza.
Iata ce beneficii mai ofera aceasta tehnica parului tau:

Suvitele dau volum

Daca ai parul de la saten deschis pana la blond miere, cateva suvite nisipii vor capta lumina, oferind senzatia de par mai bogat. Pentru castaniu, foloseste suvite in nuante roscate, iar brunetul imblanzeste-l cu suvite satene si ciocolatii.

Mascheaza parul alb

Cand ai parul vopsit in suvite poti mari distanta dintre doua vopsiri, daca ai fire carunte, intrucat suvitele facute se intrepatrand cu cele decolorate…de natura. Acest lucru este valabil, bineinteles, pentru nuantele de blond, pe care este preferabil sa le adopti cand “ghioceii” din par se inmultesc.

Usuca parul gras

Decolorarea cu peroxid, folosita pentru obtinerea suvitelor, usuca firul de par, acest efect dovedindu-se benefic persoanelor carora li se ingrasa parul de pe o zi pe alta. Pentru a se evita insa, pe termen lung, degradarea parului, foloseste balsam dupa fiecare spalare, evitand insa contactul produsului cu scalpul.

Lumineaza tenul cu suvite

Parul in care regasim jocuri de nuante luminoase ofera un aspect tineresc tenului, indulcind liniile chipului. Pentru acest tip de… rejuvenare se vor evita insa contrastele puternice, care au un efect contrar, asprind trasaturile.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns