Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > De ce se ingrasa tenul

De ce se ingrasa tenul

De ce se ingrasa tenul? Cauzele sunt multiple. Iata care sunt principalele motive pentru care se ingrasa tenul si care sunt cele mai bune metode prin care il poti pune la dieta!

Tenul care se ingrasa repede tine in primul rand de mostenirea genetica, dar si alti factori pot favoriza aceasta tendinta. Sta insa in puterea noastra sa tinem sub control productia exagerata de sebum, pentru a avea o piele frumoasa si fara problemele dermatologice (cosuri, iritatii, pori mariti) la care este predispus un ten gras. Iata care sunt cauzele pentru care se ingrasa tenul si solutiile de tratament.

Menstruatia

In perioada ciclului menstrual, glandele sebacee tind, pe un fond hormonal tulburat, sa devina mai active decat de obicei. De aceea le apar cosuri chiar si femeilor care n-au probleme cu tenul.
Solutie: Foloseste in aceste zile ale lunii un demachiant pentru ten gras si o lotiune tonica mai puternic degresanta, ce contine alcool.

Stresul

Perioadele stresante dau si ele hormonii peste cap, iar daca esti o fire emotiva, sensibila, se va vedea pe fata ta.
Solutie: In primul rand, oricat de stresata ai fi, nu pune mainile pe fata si nu zgandari eventualele bubite, pentru a nu infecta porii si asa sufocati de excesul de sebum. Servetelele matifiante te vor ajuta sa-ti cureti fata de cate ori e nevoie, fara a-ti afecta machiajul.

Vremea

Nu doar canicula ingrasa tenul, ci si desele treceri de iarna de la frig la cald si invers. Porii ba se dilata, ba se contracta din pricina diferentelor de temperatura, si glandele sebacee sunt astfel stimulate.
Solutia: Amesteca 2-3 pastile de aspirina pisate cu o doua linguri de iaurt si cu o lingurita de miere. Vei obtine o excelenta masca pentru reglarea secretiei de sebum.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns