Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Fără nicio pată pe ten

Fără nicio pată pe ten

Dalmațienii sunt simpatici, dar nimeni nu-și dorește o piele pătată ca a lor. Alunițele nu-s nici frumoase, nici sănătoase. Dezideratul nostru în această vară este să menținem pielea fără pată.

Când pielea nu este suficient protejată, petele solare și arsurile nu sunt singurele care îi afectează aspectul, fiindcă alunițele pot invada orice zonă a corpului. Odată apărute, scapi de ele (nu de toate) doar prin intervențiile cu laser. Oricât de mici ar fi, alunițele pot să devină un real pericol și să se transforme în melanom fără niciun semnal de alarmă. Mai mult, orice aluniță deja existentă sub acțiunea soarelui poate evolua în cancer de piele. În plus, excesul de ultraviolete duce la deshidratarea profundă a pielii și îmbătrânire prematură. Protecția solară este sigura care te ține departe de aceste probleme, oferindu-ți bucuria petrecerii timpului în aer liber și în căldura plăcută a verii.

70% din cazurile de melanom sunt cauzate de expunerea excesivă la soare.

Protecția alunițelor

Dacă ai o aluniță mai mare, este indicat să-i oferi cel mai mare grad de protecție aplicând pe ea un strat gros de cremă cu SPF 50. Cele mai bune sunt stickurile, foarte consistente și rezistente la apă. Oferă o aplicare precisă, nu se întind și formează o peliculă protectoare. Se pot folosi și pentru conturul urechilor, pe mici leziuni sau cicatrice, dar și pe buze.

SPF-ul ideal

Să-ți protejezi pielea de acțiunea razelor solare este un gest benefic pentru sănătate și frumusețe deopotrivă. Cremele solare apără pielea de razele UV și au ingrediente hidratante care mențin catifelarea, vitamina E care reduce inflamația și o ajută să se refacă după baia de soare, iar unele produse îmbogățite cu betacaroten stimulează apariția bronzului. Alege loțiunea, crema, uleiul sau spray-ul cu SPF-ul potrivit tipului tău de piele și astfel îi vei păstra suplețea și o vei feri de alunițe!

Tipul 1 – piele foarte albă care nu se bronzează, ci doar se arde. Este bine să nu te expui niciodată la soare fără protecție solară, în cazul tău fiind indicată cea pentru copii, cu SPF 50.

Tipul 2 – piele albă, ochi albaștri, păr roșcat. Probabil că deja ai experimentat arsuri constante, pentru că pielea ta rezistă la soare doar cinci minute fără să se ardă. Și tu ai nevoie de o crema cu SPF 50.

Tipul 3 – pielea este deschisă la culoare, ochii au și ei o culoare deschisă. Te bronzezi, însă foarte puțin. Pielea ta rezistă la soare vreo zece minute în totală siguranță. Ai nevoie tot de un grad ridicat de protecție, respectiv SPF 50.

Tipul 4 – pielea este deschisă, însă părul șaten indică faptul că are ceva mai mult pigment ca să se apere singură. Te bronzezi frumos, deși nu foarte intens – este un bronz mediu. Ai nevoie de o cremă cu SPF între 20 și 50. E recomandat să folosești un SPF mai mare în primele zile de expunere la soare.

Tipul 5 – pielea închisă se bronzează puternic și rezistă destul de mult la soare, între 30 și 40 de minute. Dar asta nu înseamnă că nu ai nevoie de protecție, ci doar că poți folosi un factor de protecție mai scăzut, între 10 și 20.

Tipul 6 – pielea este închisă, tipul mediteraneean, cu pigment puternic care se bronzează rapid. Reziști la soare chiar și o oră fără probleme. Totuși, folosește creme cu SPF între 6 și 15.

Citește și:

Cum să arăți perfect la 20, 30, 40, 50 de ani

Crema pentru cicatrici

Pielea rebelă, fără soluție?

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.22/04.06.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns