Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Fardul de obraz, obligatoriu ori ba?

Fardul de obraz, obligatoriu ori ba?

După mascara, fardul de obraz este un alt produs magic. O simplă tușă și tot chipul capătă șarm.

Îmbujorarea obrajilor aduce multă prospețime feței, ba și volum. Fardul de obraz este un fel de sănătate adusă chipului. Deși multe femei îl pun pe lista opționalelor, el este este un fard de bază, important în aspectul general. Prea mult, aplicat într-o formă greșită, neuniform, chipul poate deveni hilar sau îmbătrânit. Sigur, decât așa, mai bine lipsă. Dar pentru a-ți da acea culoare diafană care să sublinieze pomeții, nu să-i transforme în obraji de clovn, iată ce trebuie să eviți.

Culoarea contrastează cu tenul

Fardul de obraz trebuie să imite culoarea obișnuită a pielii atunci când ai ieșit îmbujorată de la duș. Trebuie să aibă tonul potrivit, intensitate medie, nu prea puternică, dar nici prea delicată. El trebuie să fie ca un compliment subtil pentru restul machiajului.

Alegi formula greșită

Textura acestui fard este importantă. Fardul pudră este pentru tenul normal sau gras. Texturile cremoase sunt ideale tenului uscat, aducându-i un aspect hidratat, plin de prospețime. Fardurile de obraz cremă sunt considerate cele mai naturale, deoarece textura lor se topește în piele. Îl poți aplica fie cu o pensulă cu peri sintetici, fie cu degetele. Fardurile cremă-pudră se simt ca o cremă, dar arată ca o pulbere. Acestea se potrivesc tuturor tipurilor de ten, dar nu arată la fel de natural ca cele cremă, însă le vei putea folosi și dacă ai tenul gras.

Aplici o cantitate prea mare

Prea mult roșu, bronz sau corai amintește de clovnul circului și în niciun caz de prospețime și tinerețe. Chiar dacă ești tentată să înmoi bine pensula în fard, abține-te! Ia doar puțină culoare și scutură pensula înainte să aplici fardul pe față. Mai bine aplici din aproape în aproape, decât să fii nevoită să ștergi. Lumina este extrem de importantă pentru a nu exagera. Fardează-te numai la lumină naturală, pentru că sub cea a neonului poți avea un machiaj cuminte, iar afară să fii bine rumenită în obraji!

Nu-l întinzi corect

Aplicarea difuză cântărește la fel de mult ca alegerea bună a culorii. În niciun caz nu trebuie să fie o pată bine delimitată. Ai grijă, fardul se va lipi mai mult de pielea uscată, așa că aplică o cantitate mai mică. Un truc care funcționează de fiecare dată este folosirea unei pensule rotunde groase, respectiv cea destinată pudrei.

Îl aplici prea aproape de nas

Lasă cel puțin un deget, două distanță între nări și culoare. Altfel va fi prea aproape de nas, iar roșeața va părea mai mult o inflamație, ca atunci când ești răcită. Obrajii trebuie să pară sărutați de soare.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.21/01.06.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns