Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Frumoasă la 50 de ani

Frumoasă la 50 de ani

Îmbătrânim, dar frumos, cu stil şi graţie. Cheia feminităţii nu stă, la nicio vârstă, în cantitatea de farduri, ci în alegerea lor.

Dincolo de îngrijire, machiajul potrivit, folosit corect este cea mai puternică armă din arsenalul femeilor de peste 50 de ani. Să îmbătrâneşti frumos şi cu demnitate contează mai mult decât un chip perfect, sculptat cu bisturiul, care contrastează cu vârsta reală. Odată cu vârsta, faţa îşi pierde volumul, pielea devine mai uscată, la fel părul, ba chiar mai subţire, ochii sunt mai înfundaţi în orbite şi mai lipsiţi de strălucire. Însă toate aceste neajunsuri ale vârstei se pot camufla şi astfel aducem un strop de prospeţime care să ne pună în valoare şi să ne asigure feminitatea la orice vârstă. Nici nu trebuie să cheltuieşti foarte mulţi bani sau timp pentru a arăta bine.

Creme tratament

Cele care conţin peptide determină celulele pielii să producă mai mult colagen, ceea ce asigură o structură puternică pielii şi un aspect mai ferm. Cremele cu retinoizi şi acid hialuronic sunt alte alegeri bune pentru un ten însetat, aşa cum este cel de peste 50 de ani.

Foloseşte creme cu SPF

Protecţia UV este importantă pentru ten, pentru a împiedica o deshidratare accentuată, dar şi pentru mâini. Uscarea pielii din cauza soarelui este principala cauză a apariţiei şi adâncirii ridurilor. După această vârstă, încep să apară pe mâini pete, însă o astfel de cremă aplicată şi pe mâini, în fiecare zi, reduce riscul apariţiei lor. Fă-ţi un obicei din a folosi în fiecare dimineaţă o cremă cu SPF pentru hidratare şi protecţie.

Sportul menţine tinereţea

O îngrijire bună a pielii include, pe lângă creme, somn şi exerciţii fizice. Studiile au arătat că pielea se regenerează când dormim şi când circulaţia sangvină creşte, iar celulele pielii sunt bine hrănite. La menopauză, pielea devine mai uscată, mai subţire ca urmare a nivelurilor scăzute de estrogen, iar somnul este fragmentat de apariţia bufeurilor. Însă toate aceste neplăceri pot fi contracarate prin exerciţii fizice moderate, cum ar fi yoga, mersul cu bicicleta şi plimbările lungi, în pas alert.

Plus de tinereţe prin coafură

Culoarea-bloc nu mai este pentru tine, şuviţele te vor ajuta să ascunzi cel mai bine părul cărunt. Iar nuanţele de blond foarte deschise sunt ideale pentru aceste şuviţe. Dacă totuşi vrei o culoare uniformă, alege blondul sau nuanţele nisipii, care nu vor face atât de evidente rădăcinile crescute. Şi pentru că părul devine din ce în ce mai subţire, o tunsoare scurtă în scări îţi va aduce mai mult volum. Şampoanele cu acţiune împotriva căderii părului sau cele care dau volum trebuie să fie în topul listei tale.

Trusa de machiaj

Primerul, fondul de ten, fardul corector şi glossurile sunt produsele de machiaj care nu trebuie să-ţi lipsească din trusa de frumuseţe. Să le luăm pe rând.

Primerul nu trebuie folosit în fiecare zi, deşi asta rămâne la alegerea ta. Dar este esenţial atunci când vrei să estompezi ridurile şi să dai prospeţime tenului pentru că va forma o peliculă subţire, care va netezi adânciturile pielii şi va da catifelare tenului.

Fondul de ten trebuie să fie unul hidratant, cu o textură fluidă, uşor de întins şi care aproape se confundă cu pielea ta. Cremele BB şi CC sunt şi ele o bună opţiune, mai ales că aduc pielii un aspect natural.

Fardul corector te va ajuta să acoperi imperfecţiunile, dar mai ales cearcănele şi să dai mai multă luminozitate chipului. Două picături bine estompate sub ochi vor face ca ei să pară mai odihniţi şi mai luminoşi.

Glossul este elementul-cheie pentru hidratarea buzelor și, în multe situații,va acţiona chiar mai bine decât un balsam, aducând un şarm deosebit buzelor. Culoarea lui (chiar şi cele mai închise variante) nu dă senzaţia de duritate, ci, dimpotrivă, de ceva delicat şi senzual.

Fardurile de ochi ideale sunt cele deschise, nude, care doar luminează ochii, iar pentru contur poţi alege culori mai domoale, de gri sau maro, deşi mascara poate fi un alt mod de a-ţi contura rapid ochii, cu condiţia să nu încarci foarte mult genele. Negrul este de evitat pentru că înăspreşte trăsăturile şi face ochii să pară îngreunaţi şi adânciţi.

3 sfaturi pentru o piele mai frumoasă

Bronzează-te cu măsură şi cu protecţie adecvată! Pielea arămie este mai frumoasă, dar nu şi dacă este uscată. Foloseşte uleiuri cu factor mare de protecţie când stai la plajă ca să aperi pielea de soare şi totodată s-o hidratezi.

Menţine pielea hidratată. Nu doar cremele te ajută în acest sens, ci şi un umidificator, pentru că aerul cald este mai uscat, iar o sursă de umiditate e bine-venită. De asemenea, foloseşte săpunuri şi loţiuni de hidratare.

Mănâncă fructe. Acestea aduc organismului şi pielii antioxidanţi valoroşi, vitamine, dar şi apă vie, bogată în minerale ce susţin funcţiile pielii şi regenerarea ei. Fă-ţi un obicei şi consumă 2-3 fructe pe zi, iar pielea îţi va fi mai catifelată!

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr18/11.05.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns