Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Frumusete cu bere

Frumusete cu bere

Berea este o bautura naturala, plina de vitamine, minerale, antioxidanti si aminoacizi, iar pentru toate acestea este un aliat in trusa de cosmetice. Iata care sunt trucurile de frumusete cu bere, si beneficiile pe care aceasta bautura le aduce parului si pielii.

Berea face minuni pentru par

Un par stralucitor nu-i deloc un obiectiv greu de atins. Compusii din bere repara orice tip de par, mai ales cel friabil, colorat ori rebel, reduc matreata si previn iritatiile scalpului. Dupa ce samponezi si clatesti, aplica berea (tinuta in prealabil la temperatura camerei), tine 5 minute si limpezeste. Ca sa dispara mirosul si ca sa se fixeze proteinele, maseaza la final cu balsam parfumat si clateste cu apa mai mult rece. Nutrientii din orz si alcoolul au efect de catifelare. Berea nu actioneaza asupra cresterii, dar face firul mai puternic si da parului stralucire!

Berea tonifica pielea

E folosita inca de pe vremea vechilor greci pentru a calma iritatiile pielii si pentru a vindeca ranile. Componentele din bere fac posibila inmuierea epidermei si astfel se obtine un aspect catifelat chiar si pentru pielea care nu are nevoie de tratamente sofisticate. In strainatate, baile cu bere sunt nelipsite din saloanele spa. Fa-ti chiar la tine acasa un astfel de tratament: toarna bere in cada si sporeste-i efectul cu miere. Obtii astfel un tratament hranitor pentru piele!

Tenul are nevoie de bere

Fiindca tenul e mai sensibil, specialistii ne sfatuiesc intai sa fierbem berea, pentru a scadea continutul de alcool, si sa o racim inainte de aplicare. Un recipient spray te ajuta sa pulverizezi mai usor. Lasa sa se zvante, apoi hidrateaza cu crema. Efectul este radiant! Ingredientul-minune este drojdia: are efect de reglare a pH-ului si a productiei de sebum. Berea e prietena si cu tenul uscat, fiindca exfoliaza usor si reface structura pielii sensibile prin enzimele din compozitia sa.

In plus, berea consumata moderat rehidrateaza corpul dupa efort fizic.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns