Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Frumusete cu bisturiul inainte de nunta

Frumusete cu bisturiul inainte de nunta

Cum reuseste bisturiul sa remodeleze natura ne explica dr. Iancu Morad, specialist in chirurgie plastica reconstructiva la clinica Luxury Aestetics.

Cu cat timp inainte de nunta trebuie realizat fiecare tip de interventie pentru ca rezultatul sa fie de efect?

Daca mireasa are in plan sa apeleze la o interventie chirurgicala estetica invaziva (augmentare mamara, liposuctie, rinoplastie), e recomandat sa apeleze din timp, deoarece aceste interventii, chiar daca au timp destul de scurt de recuperare post-operatorie, intre 2-5 zile, au rezultatele finale care se vor observa abia la cateva luni dupa operatie.

In schimb, daca mireasa isi doreste interventii minim invazive (tratament cearcane, eliminarea ridurilor, modelarea si marirea buzelor, conturarea pometilor), acestea pot fi facute si cu cateva saptamani inaintea nuntii.

Citeste si: 3 metode de slabit usor inainte de nunta

Este vreuna dintre aceste interventii reversibila?

Cand vorbim de tratamente minim invazive care folosesc substante naturale resorbabile (acid hialuronic, toxina botulinica, colagen), putem vorbi de rezultate reversibile. Aspectul de dinainte de interventie revine in mai putin de un an de la tratament. In cazul operatiilor, rezultatele nu sunt reversibile.

In ce situatii se recomanda discutia prealabila cu un psiholog?

Pe parcursul consultatiei preoperatorii, ca medic cu experienta, am capacitatea de a analiza pacientul nu numai din punct de vedere estetic. In cazul in care consider necesara discutia prealabila cu un psiholog, recomand stabilirea unei intrevederi. Astfel de situatii se intalnesc cel mai adesea in cazul pacientilor care isi doresc schimbari radicale de aspect.

Ce tip de operatii estetice putem face in anul dinaintea nuntii?

In anul de dinaintea nuntii se poate realiza orice tip de interventie estetica, dar perioada de recuperare si de instalare a rezultatelor finale difera, in functie de tratamentul dorit – chirurgical sau minim invaziv.

Citeste si: Machiajul care iti pune in valoare trasaturile

Care sunt efectele nedorite la care ne-am putea astepta?

Trebuie sa intelegem ca orice tip de interventie are un grad minim de risc, iar cele mai comune neplaceri care pot aparea sunt vanataile si edemul local, efecte care dispar in cateva zile de la tratament. Cel mai indicat e sa evitam complicatiile si de aceea este extrem de important sa apelam la un medic cu experienta si sa urmarim cu atentie indicatiile post-tratament.

Ce alte interventii „de ultima ora” mai pot fi recomandate cu o luna sau o saptamana inaitea nuntii?

Avand o perioada scurta de timp la dispozitie, va recomand sa apelati la tratamente minim invazive faciale sau corporale. La nivel facial putem hidrata si adauga volum buzelor, albi cearcanele sau arcui sprancenele cu Botox, iar la nivel corporal putem adauga volum sanilor cu acidul hialuronic Macrolane.

Citeste si: Beauty plan cu o luna inainte de nunta

Comments

comments

Lasă un răspuns