Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Frumusetea fructului oprit

Frumusetea fructului oprit

Apetisante și seducătoare, frumusețea nuanțelor merelor roșii se regăsesc mereu în machiaj. Roșul puternic ionatan și cel întunecat al soiului Red Delicious vin să dea chipului prospețime și senzualitate.

Mărul a ispitit-o pe Eva, a cucerit-o pe Albă-ca-Zăpada și ne ademenește pe toate prin culori și arome irezistibile. Măștile cu măr sunt senzaționale pentru ten, dar acum să vorbim despre seducția nuanțelor fructului primordial, fiindcă ele sunt vedete! În acest sezon, roșul e culoare de top pentru buze. Îndrăznește să porți o nuanță puternică de ruj și machiajului ochilor va deveni o joacă de copil! O umbră delicată de maro în pliul ochilor sau chiar de roșu ori grena, cu textură mată, mascara pe gene pentru definire și alungire și gata, vei obține rapid un machiaj sofisticat și senzual.

Roșu în acord cu tenul

  • Dacă ai tenul deschis, alege un ruj transparent și îmbujorează-ți mai intens pomeții.
  • Dacă tenul are o culoare medie, roșul de buze va avea o ușoară tentă de maro.
  • Dacă tenul este închis, mergi pe roșu prună și grena.

Creionul salvator

  • Conturul buzelor nu este opțional când folosești culori puternice. El definește forma buzelor, mai ales dacă vrei s-o corectezi, împiedică rujul să se întindă prin liniile fine din jurul gurii și-l face să reziste mai mult. Iată câteva motive întemeiate pentru care nu trebuie să renunți la el, dar și o regulă de la care să nu te abați: culoarea lui să fie cât mai apropiată de cea a rujului. Poți să-l aplici doar pe contur sau pe toată suprafața buzei ca o bază pentru ruj.
  • Creionul de buze poate fi folosit și ca fard pentru pleoape, bine estompat, ca o umbră fină. Va fi un fard rezistent, care nu-și pierde intensitatea, nu se întinde și e într-un acord perfect cu nuanța buzelor.

Îmbujorare delicată

  • Pipăie oasele pomeților și apoi zâmbește. Vei observa care este proeminența feței pe care trebuie s-o pui în valoare. Dacă-l aplici prea jos, vei da chipului o mină tristă și tocmai de aceea este important să începi chiar de la baza pomeților.
  • Înmoaie pensula în fardul de obraz, suflă peste ea sau scutur-o scurt pentru a îndepărta surplusul, apoi aplică fardul de jos în sus.

Articol preluat din ediția de octombrie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns