Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ghidul pieptenilor și periilor

Ghidul pieptenilor și periilor

Părul unei femei se aseamănă mult cu o carte de vizită: în numai câteva secunde poate spune multe despre tine. Un păr frumos şi îngrijit face o femeia să devină de zeci de ori mai frumoasă. Atunci când ne gândim la sănătatea părului nostru, nu trebuie să avem în vedere numai tratamente, şampoane, măşti sau balsam pentru păr. Trebuie să ne alegem cu atenţie pieptănul și peria  potrivit, care poate face o diferenţă foarte mare între o coafură reuşită şi un aspect neîngrijit.

Iată cum arată ghidul pieptenilor și periilor

Peria lată

Se potriveşte de minune cu părul lung şi drept deoarece îl netezeşte şi te ajută să scapi de firele rebele care strică aspectul unei coafuri perfecte. Nu este indicat să o foloseşti pe părul umed deoarece poate rupe firele de păr foarte repede. Perna moale a periilor late este ideală pentru masarea scalpului şi pentru îndreptarea părului după spălare. Perna din cauciuc umplută cu aer se îndoaie sub presiunea scalpului pentru a nu rupe firele de păr.

Peria cu dinţi sintetici

Spre deosebire de periile cu dinţi naturali, peria cu dinţi sintetici nu absoarbe şi nu distribuie uleiurile naturale pe tot părul. Ele sunt mai puţin flexibile comparativ cu periile naturale, ceea ce înseamnă că pot rupe părul. Periile naturale sunt mai recomandate pentru părul fin.

Periile mixte

Dinţii unei perii pot avea un mix de natural cu sintetic. Ele sunt bune pentru părul normal spre subţire şi sunt foarte bune pentru părul care se încurcă foarte uşor după somn sau spălarea părului.

Periile rotunde

Poţi să îţi faci bucle superbe cu ajutorul periilor rotunde, atunci când îţi usuci părul de feonul. Dacă ai părul creţ în mod natural nu îţi recomandăm să o foloseşti deoarece rişti să îţi rupi părul.

Perii de metal

Ele nu sunt chiar aşa bune atunci când părul nostru este ud deoarece forţează firul de păr şi îl rup foarte repede. În schimb, ele se folosesc pentru bucle bine definite şi pentru taparea părului la rădăcină, ca instrument pentru finisarea coafurii.

Pieptănele dublu

Dacă ai părul creţ, pieptănele dublu cu dinţi laţi te va ajuta să obţii o coafură frumoasă. Nu îl folosi atunci când ai părul ud deoare firele de păr se vor rupe şi se vor electriza. Acest pieptăne te va ajuta să descurci părul, fără a trage însă de el.

  • 13 mituri despre par explicate

Pieptănul cu dinţii rari

Se pretează părului uşor ondulat, cu tendinţe mari de încâlcire. Este recomandat a se folosi imediat după spălarea părului deoarece dinţii rari vor separa şi descurca şuviţele de păr. Atnci când se va usca părul va fi extrem de dificil să îl mai descurci.

Pieptănul cu dinţi deşi

Este foarte bun pentru femeile cu părul scurt şi este şi foarte util atunci când vrei să te tunzi.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

 

Comments

comments

Lasă un răspuns