Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Imi doresc sa fiu frumoasa

Imi doresc sa fiu frumoasa

 

Dragă jurnalule,

Fac eforturi să arăt cât mai bine şi totuşi există zile în care aş vrea să mă ascund, ca să nu mă vadă ochi de om. Uneori, tenul meu, deşi neted, pare îmbătrânit, părul stă doar cum îi tună lui, cearcănele se văd de la o poştă, iar machiajul acoperă doar într-o mică măsură dezastrul. Aş vrea să fiu frumoasă fără prea multă bătaie de cap şi să primesc complimente chiar şi atunci când sunt nevoită să plec din casă valvârtej. Aş vrea ca lumea să mă privească cu plăcere, iar când mă uit în oglindă, să descopăr un chip frumos chiar dacă anii se tot adună pe răboj. Există oare un astfel de secret?

Da, există! Şi multe sunt la îndemâna ta, mai simple decât ţi-ai închipui. Iar baza e un ritual de îngrijire minuţios pe care să-l respecţi cu sfinţenie.

Machiajul salvează mult din aparenţe, iar din acest motiv, e un aliat de nădejde când vine vorba de frumuseţe. Însă, e adevărat, are puteri limitate. Iar dacă nu este aşezat pe o bază bună, poate fi dezastruos pentru imaginea ta, scoţând în evidenţă tocmai ce vrei să ascunzi. Există produse ce lucrează în timp, altele care au efecte imediate, ideale în situaţiile de urgenţă, însă ritualul zilnic de îngrijire are o pondere însemnată când ne referim la frumuseţe.

Din când în când, primeneşte-ţi tenul!

O dată pe săptămână sau măcar o dată pe lună, e bine să te răsfeţi cu un tratament cosmetic la salon (produsele sunt mai eficiente) sau acasă. Începe printr-o curăţare profundă a tenului cu un scrub, apoi aplică o mască, iar la final, masează cu o cremă hrănitoare. Dacă vei deprinde acest obicei, vei observa curând că tenul este mai neted, luminos, coşurile apar rar şi nu mai sunt atât de virulente.

  • Tratamente pentru pielea uscata

Coafura te scoate din mulţime 

Un păr frumos atrage privirile. Pentru asta, e musai să fie curat. Şamponul uscat este mană cerească! Se aplică la fel ca un spray, iar după cinci minute, se perie părul. Alegerea şamponului este o treabă dificilă, deşi nu pare. Ca podoaba capilară să nu se revolte, trebuie să foloseşti un şampon potrivit tipului tău de păr, iar după fiecare spălare sau vopsire, să aplici un tratament hrănitor. Spuma, spray-ul şi pudra pentru volum sunt alte produse care te ajută să obţii o coafură ordonată cu efort minim. Câteva agrafe, o bentiţă te vor ajuta să-ţi îmblânzeşti podoaba capilară cât ai clipi. Aplici apoi un strop de fixativ şi gata: pregăteşte-te să străluceşti!

Manichiură impecabilă tot timpul 

E greu să te obişnuieşti cu mănuşile de menaj, dar merită efortul. Următorul pas este îngrijirea cuticulelor. Uleiul pentru cuticule nu mai e un moft, iar acum se găsesc variante de calitate la preţuri mici. Un alt produs-minune este gelul de cuticule, care te ajut` să îndepărtezi pieliţele fără prea multă osteneală şi traumă. Lacul de unghii ciobit fie îl „cârpeşti“ aplicând un nou strat de lac din aceeaşi culoare, fie îl ştergi. Când ai multă treabă, alege un lac incolor care, chiar dacă va sări, nu se va observa prea tare.

Machiajul desăvârşeşte „opera“ 

Dacă tenul arată bine, o pudră care să uniformizeze culoarea pielii sau o cremă BB sunt suficiente pentru un machiaj rapid. Pentru asta, trebuie să te demachiezi, să exfoliezi regulat tenul şi să alegi crema potrivită. Un rimel care să dea volum şi alungire genelor îţi va face ochi de divă, iar un gloss într-o culoare neutră va definitiva machiajul. Curat, clasic, natural, elegant şi extrem de rapid. Investeşte în produse de calitate şi, pe termen lung, ieşi în câştig!

Nu uita să te demachiezi!

Când nu-ţi cureţi faţa seara, tenul este tern şi îmbâcsit, iar machiajul are efectul unei măşti. În momentele în care ţi-e greu să îndepărtezi ca la carte machiajul (de exemplu, în toiul nopţii, când te întorci de pe la vreun party), măcar şterge tenul cu apă tonică sau cu o soluţie micelară. Pentru serile în care oboseala te împinge să sari peste această etapă şi să te cufunzi adânc în aşternuturi, ţine pe noptieră un pachet cu şerveţele demachiante, uşor şi rapid de folosit!

Cremă de zi pentru ten luminos 

O loţiune hidratantă cu factor de protecţie 15 îţi va păstra tenul catifelat şi fără pată. Indiferent dacă este soare sau nu, razele UV acţionează şi contribuie la accelerarea procesului de îmbătrânire a pielii, nu doar la pătarea ei. Există astfel de soluţii sau creme care intră uşor în piele şi protejează tenul şi îi menţin tinereţea. Iată cum o banală cremă hidratantă se poate transforma într-un tratament antirid indiferent de vârstă!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns