Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ingrijirea gatului si decolteului

Ingrijirea gatului si decolteului

Privește cu atenție femeile din jurul tău… vei remarca frecvent faptul că, deși ajunse la o vârstă avansată, anii nu se văd pe chip, însă pot fi „numărați” de la gât în jos. Unul dintre motive este acela că, atunci când își îngrijesc tenul, femeile aplică cremele numai pe față, ignorând total gâtul și pieptul, unde pielea are o structură similară cu pielea feței.

Eroare de la început

Același lucru se întâmplă și în cazul exfolierii! O să mă contrazici, probabil, spunându-mi că, în cadrul dușului zilnic, îți exfoliezi pielea din tălpi până în gât… Dar tocmai asta e problema! Spuneam că pielea de pe gât și decolteu este asemănătoare cu cea de pe față, iar exfolierea corpului diferă de cea facială, prima fiind cu mult mai dură și mai agresivă cu pielea decât cea de-a doua. Folosește așadar scrubul (facial!) sau gelul pentru curățarea feței (săpunul usucă pielea) și pentru a-ți exfolia gâtul și pieptul, de fiecare dată. Dacă ai un aparat electric cu perie de curățare, extinde aria de folosire și mai jos de bărbie.

Cremă dedicată?

Teoretic, crema folosită pentru îngrijirea feței este perfectă și pentru îngrijirea gâtului și decolteului, dar probabil te-ai întrebat de ce există creme speciale în acest sens. Un bun motiv pentru care ar trebui să ai una separată de cea facială ar fi nevoile tenului tău – dacă pe față există unele probleme precum pete, zone uscate, coșuri, și folosești o cremă destinată tratării lor, n-ar avea sens să o întinzi și pe piept, unde e totul în ordine.

Atenție specială

Dacă musculatura feței se folosește de structura osoasă pentru a antrena elasticitatea pielii, mușchii gâtului nu sunt conectați la un sistem osos, ceea ce înseamnă că pielea își va pierde din elasticitate mult mai repede decât pielea feței. Totodată, lipsa glandelor sebacee, care prin producția de sebum hidratează natural pielea, zona gâtului (ca și a decolteului) se și deshidratează ușor, căpătând riduri. Iată un motiv serios pentru care ar trebui să acorzi gâtului o atenție suplimentară, aplicând mai des tratamente locale (măști) anti-rid și fermitate.

Factor de protecție?

Obligatoriu! În cazul cremei cu SPF, e decizia ta dcă vrei să o folosește pe cea pentru față sau pe cea de corp, important e să-ți protejezi pielea de soare, mai ales pentru că este una dintre zonele cele mai expuse la soare, cel mai mare dușman al pielii.

Vrei să ai un decolteu de invidiat la nuntă? Începe chiar acum să-ți tratezi gâtul și pieptul ca parte din… propriul chip!

Comments

comments

Lasă un răspuns