Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ingrijirea picioarelor pe timp de vara

Ingrijirea picioarelor pe timp de vara

1. O data sau chiar de doua ori pe saptamana, daca ai timp, fa o baie pentru picioare. Introdu in apa saruri special concepute pentru a hrani pielea picioarelor. Apa trebuie sa fie calaie: daca e prea calda, iti afecteaza circulatia; daca e prea rece, inchide porii pielii, reducand astfel eficienta tratamentelor pe care le aplici.

2. Etapa urmatoare inmuierii pielii este exfolierea. Poti folosi piatra ponce pentru calcaie si scruburi speciale pentru picioare. Crema exfolianta poate fi pregatita chiar de tine, acasa, din ulei de masline si sare de mare.

3. Urmeaza o etapa la fel de importanta: hidratarea. Crema folosita pentru hidratarea picioarelor trebuie sa contina menta, verbina sau alte extracte de plante. Nu uita sa ungi zonele cu piele ingrosata cu o crema speciala anti-calozitati, iar pe pielea mai neteda sa folosesti o crema emolienta.

4. Cum picioarele nu sunt deloc ferite de mirosuri neplacute, trebuie sa folosesti geluri pudrate si spray-uri antiperspirante special concepute pentru picioare.

5. Nici pedichiura nu este de neglijat. Mai ales vara, ea trebuie sa arate impecabil. Unghiile trebuie totdeauna taiate drept, usor patrate, altfel risti sa-ti creasca colturi. De asemenea, cuticulele nu trebuie taiate, ci impinse catre marginea unghiei.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns