Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Ingrijirea pielii uscate, iarna (I)

Ingrijirea pielii uscate, iarna (I)

Ingrijirea pielii uscate este o adevărată provocare în sezonul rece. Pielea uscată a mainilor, picioarelor, dar şi pe spate, umeri si coapse este o mare problemă. Specialiştii spun că există ceea ce se numeşte "piele de iarnă", care suferă în mod special în sezonul rece şi care trebuie corect şi contant îngrijită. Dacă faci parte dintre cele care au astfel de probleme, ştii că îngrijirea pielii  uscate este complicată, iar rezultatele minime. Iată câteva sfaturi care chiar funcţionează.

Înjumătăţeşte cantitatea de rufe din maşina de spălat. ”Pentru cei mai mulţi oameni, simpla reducere a numărului de articole vestimentare la fiecare spălare, pentru ca rufele să poată să beneficieze de o ultimă clătire finală eficientă, este suficientă pentru ca hainele şi lenjeria de pat să aibă o atingere mai fină şi mai plăcută pe piele”, susţine Jonathan Bowling, medic dermatolog la Nuffield Health Manor Hospital din Oxford, citat de dailymail.co.uk. "Reziduurile de detergenţi şi balsam din haine sau chiar din lenjeriile de pat pot să irite pielea în sezonul rece", a adăugat el. O altă soluţie este să optezi pentru un detergent şi un balsam care sunt concepute special pentru pielea sensibilă. 

  • Tratament de iarna pentru tenul uscat

Spală lenjeriile de pat la 60 de grade Celsius. Paraziţii microscopici din praful din locuinţe trăiesc în celulele tegumentare exfoliate de pe pielea umană şi ei pot fi găsiţi în fiecare casă – în pat, pe covoare şi pe obiectele de mobilier. Din păcate, aceşti paraziţi se înmulţesc şi prosperă atunci când încălzirea centrală este pornită. Oamenii sunt alergici la excrementele eliminate de aceşti paraziţi microscopici. O soluţie bună este acoperirea saltelelor, pilotelor şi a pernelor cu o cuvertură impermeabilă la alergeni.O măsură eficientă pentru îndepartarea acestora este spălarea rufăriei de pat, săptămânal, cu apă caldă la temperatura de 60 de grade Celsius.

Ai buze uscate şi crăpate? Primul instinct este acela de a le umezii cu limba, însă acest lucru va duce la o evaporare şi mai mare şi va usca şi mai mult buzele. Cea mai multă umiditate se pierde prin buze, în comparaţie cu orice altă parte a corpului. Combinaţia de vreme uscată şi rece, vânt, soare şi temperaturi ridicate în interior face ca buzele să se usuce, să se crape şi să se exfolieze. Foloseşte un unguent de buze care să creeze un fel de "sigiliu" deasupra pielii, pentru a menţine umiditatea şi a reduce fricţiunea dintre pielea buzelor. Evită balsamurile parfumate, colorate şi aromate – acestea conţin substanţe şi conservanţi care irită pielea.

Renunţă la articolele vestimentare din lână. Hainele pentru iernile grele, precum paltoanele din lână, pot să irite pielea uscată şi sensibilă. Foloseşte bumbac şi fibre neutre antialergene.

Mai multe sfaturi şi recomandară foarte eficiente găseşti în partea a doua a articolului.

Comments

comments

Lasă un răspuns