Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Iti place corpul tau?

Iti place corpul tau?

Toate am vrea să fim trase prin inel, cu un bust generos și posterior obraznic şi ne cramponăm deseori de acest ideal de frumusețe. Am provocat șase femei obișnuite să ne spună cum își văd ele corpul, ce nemulţumiri au legate de silueta lor, iar trei specialiști în vestimentație, nutriție și fitness le-au oferit sfaturi avizate, ca să-şi pună în valoare calităţile, să scape de defecte ori să le camufleze și să capete astfel încredere în propria persoană.

Specialiștii:

Cristina Pană, stilist

Dr. Luana Sahian, nutriționist, doctor în științe medicale, Clinica med consult&care

Cori Grămescu, coach de lifestyle şi  fitness

Andreea

31 de ani, 50 kg, 160 cm

Problema mea cea mare este în zona coapselor (prea late) şi a picioarelor pe care mi le-aş dori mai subţiri şi tonificate.

Ce spune stilistul

Andreea își poate ascunde șoldurile cu fuste cloș și jeanși bootcut cu talie medie. Îi recomand să poarte pantofi nude, cu tocuri medii sau înalte, pentru alungirea optică a picioarelor. Rochiile petrecute și anchiorul sunt alte soluții. Ar trebui să evite puloverele și tricourile la baza gâtului, botinele decupate pe gleznă și printurile mari.

Ce spune nutriționistul

Greutatea actuală este buna, chiar sub cea ideală. Prezenţa celulitei indică însă un stil de viață dezechilibrat, sedentarism și consum de dulciuri. Recomand mai multe fructe și legume crude, lactate şi cereale, care aduc elasticitate pielii.

Ce spune antrenorul de fitness

E bine să se concentreze pe exerciții care să-i bombeze posteriorul, iar pentru subțierea picioarelor, pilates. O va ajuta să obțină acel echilibru estetic între dimensiunile bazinului și conformația coapselor. Celulita dispare în urma unui program moderat de alergare de lungă durată și intensitate scăzută.

Diana

44 de ani, 70 kg, 162 cm

După 40 de ani, am început să iau proporții, iar kilogramele s-au depus în special pe abdomen. Merg la sală de două ori pe săptămână.

Ce spune stilistul

Când ești mai rotunjoară, nu trebuie să te ascunzi sub haine largi. Îi recomand Dianei să poarte rochii sau topuri drapate, pe corp, bluze cu anchior, jeanși negri cu talie medie și croi pană, pantaloni drepți și rochii care să ridice (optic) talia deasupra burticii. De evitat materialele mulate fără drapaje sau imprimeu.

Ce spune nutriționistul

Limita superioară a greutății normale este, pentru Diana, 63,5 kg. Metabolismul încetinește odată cu vârsta, dar carnea, ouăle, lactatele, legumele și fructele bogate în caroten, vitamina C și antioxidanți vor acţiona pentru stimularea arderilor.

Ce spune antrenorul de fitness

E foarte bine că face mișcare! Îi recomand ca la pilates să lucreze corect, iar în timpul exercițiilor pentru abdomen să tragă ombilicul spre acesta, ca sa activeze suplimentar musculatura profundă a zonei.

Elena

46 de ani, 58 kg, 175 cm

M-am lăsat de fumat în urmă cu șase ani şi tot atunci m-am îngrășat 6 kg. Îmi lipse[te tonusul şi nu am masă musculară.

Ce spune stilistul

Elena arată super, poate îmbrăca aproape orice! Îi propun să poarte costume masculine cu balerini cu vârful ascuțit, iar pentru o abordare mai feminină, îi recomand rochia clasică petrecută, care va crea senzația de talie şi va ascunde burtica sau alte mici probleme, se va asorta un pantof cu toc mic sau mediu.

Ce spune nutriționistul

Greutatea actuală a Elenei este chiar cu 10 kg mai mică decât cea ideală. Îi recomand o alimentație bogată în calciu, element de care are mare nevoie acum, respectiv lapte, iaurt, suc de citrice, sardine, migdale sau brânză uscată.

Ce spune antrenorul de fitness

Elena are noroc de un corp bine proporționat. Îi recomand să facă o dată pe săptămână un antrenament de pilates – o va ajuta la îmbunătățirea tonusului muscular și la întărirea sistemului osos, iar pentru beneficiul cardiovascular, o plimbare de o oră în ritm alert, în parc.

Sonia

41 de ani, 56 kg, 159 cm

Vreau să scap de 3-4 kilograme și nu prea-mi iese. M-am „pufoșit“, am burtică și mă deranjează grăsimea din zona genunchilor.

Ce spune stilistul

Picioarele vor arăta întotdeauna mai suple în pantofi cu toc. Îi recomand sandale cu barete subțiri. Burtica și șoldurile se ascund cel mai ușor cu fustele cloș, dar și cu bluze și jachete cu volan (peplum), încă la modă. Drapajele și piesele asimetrice păcălesc ochiul și dau senza]ia de abdomen plat.

Ce spune nutriționistul

Greutatea actuală este normală. Metabolismul mai lent impune însă o alimentație redusă cu 100-200 kcal. Sonia poate adopta o dietă bazată pe carne albă, fructe și legume crude sau preparate în proporție de 30-40%, lactate și cereale.

Ce spune antrenorul de fitness

Îi recomand Soniei ca o dată pe săptămână să facă exerciții cu greutăți mai mari de 3 Kg. Şi tot săptămânal, jogging sau un antrenament cardio de intensitate moderată, urmat de câteva minute de stretching sau yoga.

Sabina

35 de ani, 64 kg, 168 cm

Mă deranjează că a început carnea să-și piardă fermitatea, că umerii sunt prea înguști și brațele foarte dezvoltate în partea de sus.

Ce spune stilistul

Umerii înguști pot fi un atu al feminității, dar, atunci când șoldurile sunt mai late, se creează o disproporție. Recomand bluze sau rochii cu mânecuțe scurte ori cu volane delicate, care să creeze volum. Rochiile și fustele cloș o avantajează, la fel colierele lungi, dar nu lanțurile la baza gâtului.

Ce spune nutriționistul

Limita superioară a greutății normale este la 69 kg, iar cea ideală e de 54 kg. Vitaminele B1 și B2 sunt esențiale pentru activarea metabolismului și producerea energiei, iar acidul folic va elimina carențele specifice femeii adulte.

Ce spune antrenorul de fitness

Pentru a micșora brațele, cel mai simplu este să mărim umerii prin exerciții cu greutăți. De asemenea, e important să lucreze talia și abdomenul, pentru a creiona silueta clepsidră. Exercițiile de pilates, fitnessul sau o oră de tonificare pentru abdomen și talie pot fi combinate cu exercițiile pentru umeri.

Olivia

46 de ani, 70 kg, 160 cm

Mănânc sănătos și, cu toate astea, am luat proporţii în jumătatea inferioară a corpului. Vreau să slăbesc numai cu dietă, fără sport.

Ce spune stilistul

Olivia are nevoie de trucuri care să-i alungească optic silueta: anchior, pantaloni sau fuste cu talie înaltă, rochii cu imprimeu geometric ori cu petice de culoare mai închisă, poziționate pe șolduri și mai deschise pe centrul corpului. Pantofii cu tocuri mai groase sau cu platforme o avantajează.

Ce spune nutriționistul

Greutatea ideală este de 59 kg, iar limita superioară a greutății normale este la 64 kg. Dieta trebuie îmbogățită cu vitamine și minerale. Trebuie să aibă grijă la combinațiile pe care le face și mai ales la cantități și modul de preparare.

Ce spune antrenorul de fitness

Din păcate, multă lume se confruntă cu fobia de sală! E important să găsim ceva care să ne motiveze să facem mișcare, plimbări alerte în oraș, antrenamente la piscină, ore de dans, exerciții efectuate acasă.

Articol preluat din ediția de octombrie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns