Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Laurent Tourette, hair-stilist: Femeile din Romania sunt cochete

Laurent Tourette, hair-stilist: Femeile din Romania sunt cochete

Munceşte pe rupte, de plăcere. E plin de viaţă, şarmant, glumeţ şi, chiar dacă a strâns în palmares multe titluri, a rămas un om obişnuit.

Mama era coafeză şi zi de zi, după cursuri, mă duceam la ea la salon. Mi se părea fascinant să ştii să tunzi şi să dai formă părului, aşa că m-am înscris la Şcoala de Coafură fără ştirea părinţilor. Tatăl lui Laurent a fost dezamăgit, spera ca el sau fratele său să-l urmeze în carieră şi să devină arhitect. Într-un fel, Laurent a devenit arhitect, un excelent arhitect al părului.

Mariajul e ceva bizar

După zece ani de concursuri, după ce a devenit campion al Franţei şi, împreună cu echipa, a câştigat Campionatul Mondial, a primit propunerea de a deveni ambasador L’Oreal Professionnel. Aşa a ajuns în România, acum zece ani. Îşi aduce aminte că un lucru i s-a părut atunci bizar: „Majoritatea femeilor de 30-35 de ani erau căsătorite. La voi există acest statut al mariajului, e o tradiţie, pe când în Franţa nu este aşa. Aici, femeile sunt loiale soţului, copiilor, responsabile, dar sunt şi informate şi foarte cochete. Merg la salon, la cosmetică, au grijă de ele şi asta le face să fie frumoase. În Franţa, partea asta a început să se piardă.“

Româncele vor părul lung

Îi place la nebunie să tundă scurt, dar, de când a venit în România, s-a specializat în tunsori pe păr lung. „Voi credeţi că feminitatea stă în lungimea părului, dar nu-i aşa. Majoritatea româncelor vor părul lung, filat şi cu volum.“ A întâlnit multe femei frumoase, dar, „cu siguranţă, nu sunt asistentele lui Capatos“. Cel mai mult apreciază naturaleţea, şarmul şi spontaneitatea, totuşi frumuseţea provocatoare este cea a fructului oprit. „O femeie frumoasă este Catherine Deneuve, are trăsături frumoase, este elegantă, distinsă şi… foarte rece. Est interdit. În România, Antonia poate fi considerată o femeie frumoasă. E simplă, naturală şi modestă. E foarte drăguţă!“  

Sfat de hair-style

Femeile trebuie să aibă încredere în stilistul lor atunci când aleg tunsoarea şi culoarea părului. Din punctul de vedere al îngrijirii, un şampon bun şi o mască sunt extrem de importante, produse care nu trebuie să fie neapărat scumpe, ci potrivite tipului lor de păr.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns