Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Lectii de frumusete

Lectii de frumusete

Vorbim despre miturile legate de frumusete si iti aratam adevarul din spatele lor. Acum confirmam cateva din cele mai cunoscute mituri legate de frumusete si te sfatuim sa le urmezi si sa respecti aceste lectii de frumusete in folosul tau, al sanatatii si frumusetii tale.

Somnul ajuta la pierderea in greutate.
Da! Este una din cele mai importante lectii de frumusete. Organismul are nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte. Mai putin, produce dezechilibre metabolice care stimuleaza apetitul si favorizeaza depunerea de grasimi. In plus, cand dormi, nu mananci, iar acesta este cel mai mare interval intre doua mese!

Uleiul de masline, bun in cosmetica. Nu doar bun, ci foarte bun. Uleiul de masline, mai ales cel produs prin presare si care pastraza toate proprietatile naturale, este excelent pentru piele. Este emolient, hidratant si regenerator. Poate fi folosit in combinatie cu uleiuri aromate pentru a masa si unge pielea, la exfoliere, in combinatie cu zahar, si in tot felul de preparare cosmetice produse in casa.

Cosmeticele sunt exclusiv personale. Adevarat! Cu exceptia recipientelor cu spray, pulverizator sau a celor cu pompa, unde continutul ramane izolat, restul produselor cosmetice sunt strict individuale. Nu imprumuta niciodata rujul, pudra sau pensulele de machiat. Nu folosi impreuna cu altcineva aceeasi cutie de crema, aceleasi farduri pentru pleoape. Din acelasi motiv trebuie sa fi foarte atenta atunci cand testezi produsele cosmetice din magazine. Nu esti prima care baga degetul in cutia cu fard si nici ultima!

Vorbeam despre miturile legate de frumusete si iti aratam adevarul din spatele lor. Acum confirmam cateva din cele mai cunoscute mituri legate de frumusete si te sfatuim sa le urmezi si sa respecti aceste lectii de frumusete in folosul tau, al sanatatii si frumusetii tale.

Acelasi parfum miroase diferit, in functie de persoana. Mirosul unui parfum este diferit pe piele, fata de cel lasat in aer de testul de hartie. Esentele parfumului interactioneaza cu secretiile pielii, astfel ca acesta se modifica de la persoana la persoana.

Pasta de dinti face bine la cosuri. Da dar este riscant! Pasta de dinti contine ingrediente care usuca pielea, asfel ca poate atenua un cos, uscandu-l. Pe de alta parte, exista riscul ca pasta de dinti sa produca iritatii care sa anuleze efectul pozitiv.

Albitul dintilor strica smaltul. Adevarat! Produsele de albire a dintilor pe baza de compusi chimici trebuie utilizati rational sau doar de catre medic, pentru ca pot duce la deteriorarea smaltului dintilor. Este de preferat o tenta galbena in smalt, decat abseanta dintilor! Respecta strict instructiunile, iar operatiunea in sine nu trebuie facuta mai mult de doua ori pe an.

Dormitul pe spate, reduce ridurile. Dormitul pe o parte sau pe burta, produce asa numitele „linii de somn”, care in timp devin riduri adanci, pentru ca avem obiceiul de a dormi in aceeasi pozitie. Dormi cu fata in sus, cu o perna foarte mica, daca se poate.

Ceaiul, cafeaua, vinul rosu si ciocolata ingalbenesc smaltul dintilor. Da! Pasta de dinti inaltura in mare masura acest efect, dar daca vrei sa-ti protejezi albul dintilor, ori renunti la toate acestea, ori bei cu paiul… evindent daca se poate.

Ignorarea nevoii de a purta ochelari duce la aparitia ridurilor. Este o alta lectie de frumusete de care putini tin cont. Daca te chinui fara ochelari faci riduri, pentru ca instinctiv iti strangi ochii ca sa vezi mai bine sau sa te feresti de razele soarelui. De fapt, orice miscare faciala repetitiva duce la aparitia ridurilor, astfel ca ochelarii de vedere, dar si cei de soare sunt instrumente anti-rid!

Comments

comments

One thought on “Lectii de frumusete

Lasă un răspuns