Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Lentile de contact la nunta?

Lentile de contact la nunta?

Vrei să-ți schimbi culoarea ochilor, să o intensifici pe cea naturală sau doar să scapi de [ochelari la nuntă][1], astfel încât să nu-ți scape niciun detaliu al evenimentului? Lentilele de contact sunt o alegere bună, dar asigură-te că știi ce anume implică purtarea lor. Află chiar acum esențialul…

Programează-te din vreme

Chiar dacă ai nevoie doar de lentile colorate, nu poți să le cumperi ca pe [genele false][2], de exemplu, pentru ca apoi să le porți direct la eveniment. Programează-te la un cabinet de optică medicală (nu te lăsa atrasă de ofertele de pe internet) și decide împreună cu specialistul ce anume ți se potrivește. Dacă ai dioptrii, prezintă-te cu mai mult timp înainte, pentru a fi sigură că lentilele comandate se potrivesc prescripțiilor.
Intenționezi să le porți pe termen lung? Atunci trebuie să știi că, dacă nu cumva optezi pentru lentilele de unică folosință, trebuie să te prezinți la control lunar (chiar dacă nu ai probleme cu vederea și sunt doar lentile de culoare) în prima jumătate de an, apoi la fiecare șase luni, pentru a urmări comportamentul ochiului, sau la cel mai mic disconfort (roșeață, durere, lăcrimare, etc.).

Acceptă realitatea

Există o serie de situații în care lentilele de contact nu sunt recomandate, iar dacă medicul constată existența vreuneia dintre ele, renunță la idee. Afecțiunile inflamatorii sau alergice oculare, glaucomul, tulburări ale secreției lacrimale… sunt câteva dintre afecțiunile în care purtarea lentilelor este contraindicată!

Poartă-le de câteva ori

Sigur că vrei să fie o surpriză pentru toată lumea, dar nu e deloc înțelept să le porți pentru prima oară în ziua nunții. Ochiul are nevoie de timp să se adapteze, tu trebuie să te obișnuiești să le porți, iar în plus, riști să te alegi cu iritații și nu vrei asta în cea mai importantă zi din viața ta.

Ai grijă de lentile

Unul dintre motivele frecvente de deteriorare a lentilelor de contact sunt [unghiile][3]. Cum sigur ai în plan o [manichiură spectaculoasă de mireasă][4], va trebui să ai mare grijă atunci când aplici lentilele, fără ca unghiile să le atingă (ele se lipesc de buricul degetului arătător). E de prisos să-ți spunem că trebuie să ai mâinile super-curat atunci când aplici sau dai jos lentilele, să le cureți corespunzător, cu soluția specială, și să le păstrezi, obligatoriu, în recipientul special, nu pe noptieră sau în cutia de bijuterii.

Avertizează makeup-artistul

Comunică-i persoanei care se ocupă de machiajul tău că intenționezi să porți lentile de contact. Pune-le înainte să înceapă [machiajul][5] (aplicarea lor după machiaj poate să transfere produse între lentilă și ochi, provocând iritații) și ai grijă să nu fie atinse de produsele de machiaj (nu e recomandat să-ți aplice machiaj pe pleoapa internă), pentru a nu te irita, dar și pentru a nu le deteriora. Nu în ultimul rând, atunci când te demachiezi, lasă lentilele la final; după ce scapi de orice urmă de machiaj, le poți scoate.

Comments

comments

Lasă un răspuns