Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Lentilele colorate, un must-have in geanta ta de makeup

Lentilele colorate, un must-have in geanta ta de makeup

Lentilele de contact reprezintă o alegere tot mai frecventă a persoanelor care doresc să înlocuiască ochelarii de vedere, fie și numai pentru ocazii speciale. Însă, lentilele de contact mai vin și în varianta unor lentile colorate care te ajută să îți schimbi culoarea ochilor și să ai un look deosebit.

Înainte de a investi într-o astfel de pereche, Lensa ne spune care sunt cele mai importante informații pe care trebuie să le cunoști.

Ce trebuie să știi despre lentilele de contact?

După cum precizăm, alegerea lentilelor de contact se poate face în cazul următoarelor variante:

Corectarea unor afecțiuni ale ochilor. Iar în acest caz lentilele de contact sunt alese drept un substitut al ochelarilor de vedere, pentru a corecta afecțiuni precum miopia, hipermetropia sau astigmatismul.

Schimbarea culorii ochilor. Pe piață există lentile de contact colorate care îți oferă șansa de a schimba culoarea naturală a ochilor tăi și de a experimenta diverse look-uri.

De asemenea, există și posibilitatea de a îmbina aceste două variante și de a obține lentile de contact colorate care să corecteze în același timp afecțiunile ochilor.

Tipuri de lentile de contact colorate

Lentilele de contact colorate îți permit să îți schimbi culoarea ochilor fie într-un mod subtil, fie într-un mod mai îndrăzneț. Astfel, dacă îți dorești un look ieșit din tipare pentru o petrecere de Halloween sau altă astfel de ocazie specială, lentilele colorate sunt alegerea ideală.

Anumite lentile de contact sunt create astfel încât să imite cât mai bine structură irisului, partea colorată a ochiului. Astfel, aceste lentile colorate prezintă chiar anumite puncte și linii colorate asemănătoare celor care există în mod natural pe ochi. Pe lângă această parte colorată a lentilei, centrul acesteia care este amplasat peste pupilă este simplu astfel încât vederea ta să fie clară.

Lentilele de contact colorate sunt disponibile în trei nuanțe diferite:

Nuanțe de vizibilitate. Astfel de lentile de contact prezintă, de regulă, o nuanța de albastru deschis sau de vedere deschis. Aceste nuanțe sunt utile pentru a îți oferi mai multă ușurință în momentul aplicării sau îndepărtării lentilelor, precum și atunci când le scapi de pe deget. Aceste nuanțe sunt unele relativ slabe și nu schimbă nivelul de culoare naturală a ochiului.

Nuanțe de intensificare. Aceste nuanțe sunt unele solide, dar translucide în același timp. Totuși, astfel de lentile au o culoare mai intensă comparativ cu lentilele de contact cu nuanțe de vizibilitate. Acestea nu schimbă culoarea naturală a ochilor, ci au rolul de a oferi intensitate acesteia. De aceea, lentilele cu nuanțe de intensificare sunt alese cel mai adesea de către persoanele a căror ochi prezintă o culoare foarte deschisă, aceștia dorindu-și uneori o culoare mai intensă a ochilor.

Nuanțe de tip opac. Lentilele cu astfel de nuanțe nu sunt deloc transparente și pot modifica în întregim culoarea ochilor tăi. Acestea funcționează în felul următor – dacă ai ochii căprui și îți dorești o schimbare radicală, îi poți obține verzi sau albaștri. Iar schimbarea poate fi realizată și în sens invers.

Lentilele de contact cu nuanțe opace sunt disponibile în diverse culori – fie că îți dorești o culoare clasică precum căprui, negru, albastru sau verde, fie că preferi culori mai deosebite, precum gri sau violet, poți găsi varianta preferată.

Cum să alegi culoarea potrivită a lentilelor?

Atunci când alegi culoarea lentilelor de contact trebuie să ai în vedere două aspecte importante:

Nuanța aleasă să se potrivească cu tonul pielii sau culoarea părului tău;
De ocazia cu care vrei să folosești lentilele de contact și de aspectul pe care vrei să îl creezi – unul natural sau unul îndrăzneț.

În funcție de culoarea naturală a ochilor tăi, recomandarea este să ții cont de sfaturile următoare:

1. Lentilele de contact pentru ochii deschiși la culoare.

În cazul în care îți dorești să schimbi doar nuanța ochilor și să obții un ton mai intens al acestora, poți alege lentile de contact care să definească marginile irisului și să intensifice culoarea naturală a ochiului.

Dacă totuși vrei să schimbi culoarea ochilor, dar să păstrezi o notă naturală a acestora, este indicat să alegi lentile de contact într-o nuanța complementară. Spre exemplu, verde sau gri reprezintă o alegere ideală în cazul în care ai ochii albaștri.

Nu în ultimul rând, dacă îți dorești să experimentezi un look total diferit, în cazul în care ai ochii deschiși la culoare, lentilele de contact în nuanța de maro-căprui ți se vor potrivi foarte bine.

2. Lentilele de contact pentru ochii închiși la culoare.

Dacă ochii tăi sunt negri și vrei să rămâi într-o zonă cu un aspect natural, poți alege lentile de contact în nuanța de maro deschis. Pe de altă parte, dacă vrei să obții un look mai special, lentilele de contact în culori puternice precum albastru, verde sau violet ți se vor potrivi de minune. Nu uita să alegi lentile de contact în culori opace!

Îngrijește lentilele de contact cu atenție

Lentilele colorate sunt sigure și ușor de folosit, fiind însă nevoie să acorzi un plus de atenție îngrijirii acestora, precum și modului în care le aplici sau le îndepărtezi.

Cele mai importante două aspecte de care trebuie să ții cont sunt următoarele:

  • Evită folosești lentilele de contact daca nu ești extrem de curata pe mâini;
  • Lentilele trebuie curățate doar cu soluția special acest sens;
  • In cazul folosirii produselor de machiaj trebuie aplici lentilele înainte de a te machia le scoți înainte de a te demachia.

Sursa Digital Workforce

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns