Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Look „fresh” dupa noaptea nuntii

Look „fresh” dupa noaptea nuntii

Bea apă multă. Chiar dacă ai ajund în pat abia spre dimineață, nu ignora hidratarea. Dacă ai consumat băuturi (fie ele și slab alcolizate), trebuie să le stimulezi eliminarea din organism. Caută să bei minum o jumătate de litru de apă cu o oră înainte să te culci, și poți fi sigură că nu te vei trezi cu ochii foarte umflați. Iar când te trezești, bea minim două pahare cu apă la temperatura camerei (ideal ar fi să storci și o lămâie în apă).

Curăță-ți bine fața. Sunt șanse mari să adormi machiată, la cât vei fi de obosită după mai bine de 30 de ore nedormite și super-agitate. Iar asta e rețeta sigură pentru a te trezi cu fața umfltă și iritată (și alcoolul și oboseala contribuie masiv la „dezastru”). Folosește un demachiant sub formă de ulei sau loțiune micelară pentru a îndepărta machiajul fără să agresezi suplimentar pielea, beneficiind astfel și de un minim de hidratare.

Ține-ți tenul la rece. Nimic nu ajută la calmarea și revigorarea tenului obosit, mai bine decât apa rece și gheața. Pune în congelator un prosop ud și lasă-l un sfert de oră. Între timp, cufundă-ți fața cinci minute în apă rece cu gheață, apoi ține prosopul înghețat pe față încă zece minute.

Hidratează-ți pielea. Odată calmat tenul și porii fiind închiși, grație apei reci, treci la hrănirea intensă a pielii. Nu ai vreme pentru o mască, dar poți câștiga timp folosind un serum hidratant concentrat, sau măcar o cremă super-nutritivă. Masează-ți fața minim cinci minute cu o cantitate de produs mai mare decât de obicei, îndepărtând la final surplusul, dacă mai e nevoie, prin tapotarea cu un șervețel.

Machiaj ușor. Chiar dacă pare „recuperat”, tenul tău e încă sensibil, iar un machiaj complicat ar putea fi de nesuportat. Folosește mai bine o cremă B.B., care să uniformizeze tenul și să-i dea strălucire, apoi aplică doar strictul-necesar – mascara (dar nu waterproof), un blush cremă, gloss și un strat fin de pudră translucidă.

Părul de-a doua zi. „Tona” de fixativ din coafura ta îți ține părul înghețat, și doar un duș ar putea să-i vină de hac. Vrei să te mai bucuri de forma coafurii și a doua zi? O poți revigora împroșcând-o cu apă – dacă este un coc, pulverizează apă și apoi netezește-ți părul cu o perie fină. Dacă ai avut bucle, însă, apa le va pleoști ; masează ușor cârlionții pentru a sparge fixativul, apoi perie-i ușor și aplică un produs pentru finisare (cu putere mică de fixare).

Comments

comments

Lasă un răspuns