Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Machiaj in acord perfect cu parul

Machiaj in acord perfect cu parul

Machiajele de sărbătoare sunt mai strălucitoare și chiar îţi permit să fii un pic extravagantă. Ca să arăţi spectaculos, ţine cont de culoarea ochilor și mai ales de nuanța părului!

În acest an, culorile vedetă sunt auriul, argintiul şi movul, însă nu trebuie scoasă din calcul o culoare care-ţi place şi pune în valoare ochii. Cheia o reprezintă acordul cromatic, îmbinarea culorilor, jocul subtil de nuanţe ce creează lumini şi umbre, precum şi armonizarea fardurilor cu părul. Deşi make-up artiştii pun accentul pe culoarea ochilor atunci când aleg paleta de farduri pentru un machiaj de sărbătoare, dacă alăturarea lor cu nuanţa părului este lipsită de armonie, până și cel mai reuşit şi profesionist machiaj păleşte. Cum de sărbători toate femeile vor să aibă un păr mătăsos şi o nuanță vibrantă, colorarea părului este la fel de importantă precum machiajul. Dacă vrei să străluceşti de sărbători, ține cont de culoarea părului atunci când alegi machiajul!

Citește și: 5 greseli de machiaj

Dacă eşti şatenă, ai liber la orice culoare

Părul şaten sau castaniu este ca o ramă ce încadrează faţa şi permite folosirea tuturor culorilor, mai ales pe cele îndrăzneţe. Cu nuanţele bogate de espresso sau ciocolată, se asortează culorile vibrante de prună, burgund, roşu sau orice ton metalic. Adaugă căldură ochilor cu un fard auriu, cupru sau bronz, nuanţe de top în acest sezon de sărbătoare.

Mascara poate avea orice culoare (negru, maro, albastru, verde sau mov), dar evită griul, fiindcă este anost şi nu-ţi aduce niciun beneficiu!

Dă luminozitate obrajilor!

După ce ai asortat fardul de obraz cu rujul, aplică o tuşă fină de fard iluminator, o acoperire strălucitoare care reflectă şarmant lumina.

Buze îndrăzneţe

Alege o culoare puternică şi senzuală: roşu catifelat, brun sau oranj.

Dacă eşti blondă, renunţă la negru!

Există atât de multe nuanţe de blond, încât ai putea să alegi aproape orice culoare pentru machiaj. Fie că ai o nuanță rece sau caldă de blond, evită negrul, întrucât combinaţia este mult prea dură! Negrul este o culoare puternică, dominantă şi ştirbește din senzualitatea nuanței părului. Dacă totuşi eşti sedusă de această culoare, foloseşte-o doar pentru un machiaj simplu şi în acelaşi timp sofisticat: contur cu tuş, dar nu prea gros, chiar dacă alegi cozile lungi pentru un aer dramatic.

 • Împrieteneşte-te cu maroul! Atât pentru conturul ochilor, cât şi pentru definirea şi colorarea genelor. Alte opțiuni pentru mascara sunt bleumarinul și griul, culori mai puţin dure, care se armonizează cu părul bălai.
 • Auriul este una dintre alegerile cele mai bune, iar dacă blondul este nisipiu sau albicios, optează pentru argintiu, pentru că se potrivește mai bine cu nuanţa rece a părului.
 • Albastrul este altă culoare care pune în valoare orice nuanţă de ochi, cu condiţia să fie de la cel mai deschis la turcoaz, în orice variantă: metalizat, sidefat, cremos sau mat.
 • Nuanţele calde de verde se potrivesc perfect părului cu mult galben, iar cele reci, blondului care bate în gri.
 • Culoarea alunei încălzeşte nuanţele reci de păr şi se armonizează de minune cu cele calde. Este întotdeauna o opțiune perfectă, mai ales că poţi s-o înnobilezi cu un fard paietat auriu.
 • Evită rozul-deschis! Deşi ai putea să alegi nuanţe deschise din orice paletă cromatică, rozul pal nu este pentru blonde. E prea fad şi nu spune nimic. În schimb, poți alege un roz puternic şi sidefat, şic şi sexy.

Citește și: Trucuri de machiaj pentru un nas mai mic

Piersică pentru obraji

Această culoare te face să arăţi ca sărutată de soare. Piersica se potriveşte cu orice nuanţă de blond şi o poţi folosi tot timpul anului.

Buze delicate

Poţi avea cele mai senzuale buze alegând culori de ruj naturale, dar încărcate de un gloss care să dea strălucire, aspect umed sau particule sclipitoare. Roşul este altă alegere bună, însă trebuie să te fereşti de nuanţele mult prea închise, care nu se armonizează cu blondul.

Dacă eşti roşcată, mergi pe verde și culorile focului

Cu cât este mai intensă culoarea, cu atât mai minimalist poate fi machiajul ochilor. Câteva umbre delicate, un contur foarte fin şi gene bine definite, iată cel mai sexy machiaj! Unul dintre sfaturile make-up artiştilor pentru roşcatele care vor să cucerească inimile din jur este machiajul ochi de pisică, cu cozi groase şi ascendente de tuş negru. Este simplu, clasic şi fabulos.

 • Portocaliul li se potriveşte, însă trebuie folosit pentru umbre, care doar să sublinieze. Prea mult portocaliu dă ochilor un aspect obosit.
 • Maroul se recomandă fie în doze mici, fie pentru smokey-eyes, însă, când este îmbogăţit de sclipiri aurii, nicio cantitate nu este prea mare!
 • Ar trebui să eviţi nuanţele de mov, care nu se potrivesc cu roşul părului, dar nu şi pruna! Ea arată grozav lângă orice culoare de iris şi se completează perfect cu roşcatul. Este o culoare sofisticată şi elegantă, demnă de o seară fabuloasă. Merită s-o încerci!
 • Verdele este o culoare complementară roşului. Prin urmare, e o alegere bună, însă evită-l dacă rochia e tot verde. Ce este prea mult întotdeauna strică! Albastrul este o opțiune surprinzătoare şi şocantă, iar contrastul puternic poate fi interesant, mai ales dacă alegi turcoazul.

Citește și: Machiaj contra cronometru

Puţin anticearcăn

Părul roşu se potriveşte cel mai bine tenului alb. Orice nuanță de ten ai avea, roşul este o culoare puternică și atrage atenţia asupra ei. Așa-dar, un pic de luminozitate pentru ochi este bine-venită. Aplică puţin anticearcăn sub ochi, chiar dacă nu ai nimic de ascuns sau de estompat, pentru că acest fard luminează toată faţa!

Evită fondul de ten prea închis!

Tenul trebuie să fie deschis, cu un aspect cât mai natural, nicidecum încărcat. Un fond de ten lichid, hidratant şi hrănitor sau o cremă BB care să dea un efect de prospeţime sunt bine-venite.

Bujori în obraz

Fardurile de obraz roz sau roşii li se potrivesc cel mai bine roşcatelor, deşi bronzul are farmecul lui, mai ales pentru un machiaj festiv.

Buze senzuale

Cel mai bine se potriveşte roşul. Orice nuanţă şi textură se armonizează perfect cu părul roşcat. Maroul, vişiniul și oranjul sunt şi ele alegeri excelente, însă nu trebuie
să-ţi fie teamă nici de rozul cald, fiindcă este o culoare care evidențiază părul roşu. Încearcă!

Citește și: Reguli pentru machiajul perfect

Dacă eşti brunetă, bucură-te de culorile preţioase!

Culorile care arată cel mai bine pe chipul brunetelor sunt cele luminoase, ca şi rujurile roşii, rafinate şi elegante. Iar albastrul puternic, maroul sau purpuriul dau un şarm aparte ochilor unei brunete.

 • Argintiul este o alegere inspirată pentru seară şi petrecere. Toate tonurile de gri li se potrivesc brunetelor, însă pentru un machiaj delicat de zi, nu unul de seară.
 • Auriul este şi el perfect pentru ochi, la fel bronzul şi maroul. Strălucirea acestor culori calde dă senzualitate privirii.
 • Purpuriul este altă alegere care aduce rafinament privirii, iar orice nuanţă de mov te pune în valoare.
 • Albastrul este culoarea care creează un contrast perfect cu părul şi pune accentul pe privire. Poţi alege orice nuanţă, însă texturile sidefate şi sclipitoare sunt rezervate pentru seara magică dintre ani.
 • Să nu uităm de smokey-eyes, machiaj minunat pentru brunete. Chiar dacă și părul, și machiajul sunt întunecate, aspectul este misterios şi provocator. Smokey este modul perfect care te scoate din rutina zilnică şi îţi dă şarmul de care ai nevoie într-o seară specială. Dacă alegi un astfel de machiaj, iar buzele au o nuanță puternică, conturul ochilor trebuie să fie cât mai delicat şi diluat într-o culoare mai deschisă.
 • Ochi de pisică, acesta este machiajul perfect pentru seară!

Gene de abanos

Pentru machiajul genelor, doar auriul şi argintiul pot concura cu negrul. Oricum, se recomandă ca genele să fie încărcate de mascara neagră. Iar dacă vrei să fii cu totul sclipitoare, aplică mascara aurie sau argintie doar pe vârfuri. Uită de alte nuanțe, ele aduc culoare, nu şi eleganţă!

Chip luminos

Pentru fardul de obraz, nimic nu este mai potrivit decât un bronz care dă pielii strălucire într-o clipă.

Buze provocatoare

Se poartă roşul, care le vine senzaţional brunetelor, rujurile întunecate fiind sexy şi provocatoare. Chiar şi la un machiaj nude, buzele trebuie să fie accentuate. Evită pastelurile, fiindcă nu te pun deloc în valoare!

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.50/18.12.2014

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns