Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Machiajul de zi: sfaturi practice și produse utile

Machiajul de zi: sfaturi practice și produse utile

machiaj de zi

Pentru că ziua trebuie să te ocupi de numeroase activități, ai nevoie de un machiaj rezistent și un ten impecabil. Cu toate acestea, nu este recomandat să optezi pentru prea multe produse de machiaj, pentru a-i permite tenului să respire. Cel mai important lucru este să folosești produsele adecvate tipului de ten și să combini culorile perfecte pentru machiajul ochilor. Dacă ai ochi albaștri și te întrebi care sunt nuanțele care îți scot în evidență privirea, află din acest video!

În continuare, află care sunt cei mai importanți pași pentru realizarea unui machiaj de zi!

Pregătește-ți tenul

Înainte de aplicarea machiajului, trebuie să te ocupi de pregătirea minuțioasă a tenului, astfel încât machiajul să reziste pe toată durata zilei. Astfel, este recomandat să te speli pe față cu un gel de curățare special destinat tipului tău de ten și să folosești o bază matifiantă și o cremă hidratantă. Nu uita de gât și de decolteu, dacă și ele sunt la vedere și folosește același procedeu.

Machiază-te în lumină naturală

După ce ai finalizat rutina de îngrijire a tenului, este indicat să cauți un colț din casă unde beneficiezi de lumina naturală. În acest loc îți poți aplica machiajul, pentru a aprecia în mod corect culorile și cantitatea de machiaj pe care o aplici. Dacă nu respecți acest lucru și folosești o lumina artificială, poți exagera cu machiajul, fără să-ți dai seama.

Alege fondul de ten potrivit

Machiajul poate începe cu folosirea fondului de ten, pe care să-l folosești pe față, fără să uiți de urechi și gât, astfel încât să nu existe diferențe de culoare. Fondul de ten trebuie să se potrivească tipului tău de ten, indiferent dacă este uscat, sensibil, mixt sau gras, astfel încât să reziste toată ziua.  Atunci când cumperi un fond de ten, testează-l pe o porțiune din față și nu pe mână, deoarece există diferențe de nuanțe între cele două zone ale corpului.

Apelează la conturarea feței

Pentru a obține lumini și umbre care să-ți evidențieze trăsăturile fizice, poți să apelezi la tehnica de conturare. Te poți îndrepta către folosirea produselor pentru conturare solide, sub formă de baton și a produselor de tip pudră, pe care le poți folosi pentru pomeți. Indiferent dacă ai fața ovală, rotundă sau pătrată, această tehnică este cea mai folosită în machiaj, atunci când vrei să ajungi la forma ideală a feței. Găsește tehnica potrivită pentru tine, ținând cont de sfaturile din următorul video!

Nu uita de anticearcăn și pudră

Dacă anticearcănul și contouring-ul sunt gata, nu îți mai rămâne decât să fixezi machiajul cu ajutorul unei pudre translucide. Pudra te va ajuta să ai un ten mat pe tot parcursul zilei, așa că nu trebuie să omiți acest pas.

Folosește nuanțe de fard care te avantajează

Pentru machiajul de zi, nu trebuie să uiți nici de fardul de pleoape, indicate fiind culorile mai deschise. Dacă pentru ochii căprui se poate folosi aproape orice culoare de fard, ochii albaștri vor arăta impecabil cu nuanțele derivate din portocaliu sau farduri în nuanțe de auriu sau bronz. Află gama completă de culori, potrivite pentru ochii albaștri, din acest video!

Evită iluminatorul

Pe timpul zilei, se recomandă evitarea aplicării unui iluminator extrem de intens, indiferent dacă produsul este disponibil în formă de pudră sau cremă. Un blush în nuanțe subtile de piersică sau roz va fi suficient, astfel încât să oferi impresia unui ten sănătos și luminos.

Optează pentru mascara

Niciun machiaj nu este complet fără mascara, de aceea îl poți folosi pe timpul zilei, fără să mai apelezi la liniile clasice de tuș. Poți opta pentru mascara negru sau chiar maro, cu efect de alungire a genelor, pentru o privire seducătoare.

Finalizează machiajul cu un ruj mat

În machiajul de zi, se recomandă evitarea rujurilor sidefate sau lucioase. Poți finaliza machiajul cu aplicarea unui ruj mat, care rezistă ore întregi, fără să mai fie nevoie de retușuri.

Cum arată rutina ta zilnică de machiaj?

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns