Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Machiajul impus de ochelari

Machiajul impus de ochelari

Ramele şi lentilele ochelarilor estompează intensitatea fardurilor, iar machiajul ideal pentru cele care nu se pot despărți de acest accesoriu este ori intens, ori natural.

Alegerea ramelor de ochelari este extrem de importantă. Ele trebuie să se înca­dreze în dimensiunile feţei, forma lor să „rimeze” cu trăsăturile, iar culoarea să se asorteze tenului, pentru un aspect armonios al chipului. Ramele negre sunt în topul preferinţelor, însă negrul este o culoare dură și aspreşte. Poţi alege, de exemplu, maro, tot o culoare închisă, dar mult mai blândă. În acest sezon se poartă din nou ramele colorate. Dacă alegi rame într-o nuanţă jucăuşă, esenţial este să respecţi contrastul, adică diferenţa dintre culoarea părului şi a pielii. Cu cât contrastul este mai mare, cu atât culorile ramelor pot fi mai intense. Alege cu grijă fardurile, care pot pune în valoare ochii, dar şi ochelarii!

Reguli de bază

Unele tipuri de lentile micşorează ochii – prin urmare, misiunea este să-i conturăm şi să ne folosim de câteva trucuri pentru a-i mări. Aplicarea unui fard deschis şi irizat pe arcadă, sub sprânceană, trasarea unei linii subţiri de tuş la baza genelor, care să depăşească coada ochiului, curba­rea şi alungirea genelor sunt câteva trucuri rapide ce fac ochii să pară mai mari. Lentilele măresc imaginea pe care o privim, dar şi pe aceea a cearcănelor. Un fard anticearcăn se impune. Atunci când porţi ochelari, nuanţa anticearcănului trebuie să fie mai deschisă decât a fondului de ten. Sprâncenele sunt în prim-plan și trebuie să fie mereu bine conturate.

Rame bleu sau verde metalizat

La fel ca în cazul ramelor verde pal, galbene, în nuanţa scorţişoarei, cafea cu lapte, roz, castaniu, aceste nuanţe se potrivesc celor cu părul blond sau şaten, cu pielea albă sau celor cu părul castaniu şi pielea uşor mai închisă. Nuanţele reci şi irizate revigorează tenul şi dau feţei o tenă strălucitoare.

Sfatul nostru: optează pentru gri, negru sau violet, care subliniază aspectul metalic.

Rame aurii sau marmorate

Dar şi verzi, maro, gri perlat sau alb mat, toate se potrivesc celor care au părul blond-închis sau castaniu şi tenul deschis.

Sfatul nostru: umbrele portocalii, roz somon sau nuanţele de prună sporesc contrastul şi dau privirii mai multă profunzime. Poți folosi și o mascara în nuanța prunei.

Rame roşii sau oranj

Sau cele brun-închis, bordo, kaki-închis, ciocolată sau verde brad sunt variantele ideale pentru cele cu părul negru, castaniu-închis sau roşcat şi pielea deschisă. Sfatul nostru: foloseşte nuanţe de maro, bej sau kaki pentru a atenua intensitatea culorii ramei şi a crea armonie între nuanţe!

Rame negre sau argintii

Sunt alegerile clasice, la care poţi purta orice nuanţă de farduri, după preferinţă, ţinută sau stare de spirit. Dacă ramele sunt subţiri, machiajul poate fi mai puternic, iar dacă ramele sunt groase şi acoperă o suprafaţă mare din faţă, nu trebuie să exagerezi cu fardurile, nuanţele neutre, cât mai naturale fiind cele care te vor avantaja.

Articol preluat din ediția de mai 2015 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns