Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Machiajul ochilor sensibili

Machiajul ochilor sensibili

Daca ai ochii sensibili sau porti lentile de contact, nu inseamna ca nu trebuie sa te machiezi niciodata, ci doar ca este bine sa respecti anumite reguli de machiere:

  • Daca porti lentile de contact, monteaza-ti mai intai lentilele si abia apoi apuca-te sa-ti fardezi ochii. In felul acesta, elimini riscul de a le murdari cu machiaj. Iar la sfarsitul zilei, demachiaza-te numai ce ti-ai scos lentilele de contact.
  • Daca imediat ce aplici mascara, ochii incep sa te manance si simti o nevoie imperioasa de a te scarpina, e clar ca ai ochii sensibili, iar mascara nu e deloc prietena ta. E bine sa nu mai insisti – aceasta situatie nu se va imbunatati cu timpul.
  • Cand creionul dermatograf iti provoaca roseata sau umflaturi ale pleoapei, in primul rand ascute-l, iar in al doilea rand, incearca un alt brand. Daca nici asa nu merge, renunta la acest produs cosmetic.
  • Urmareste termenele de valabilitate ale fiecarui produs cosmetic pe care il folosesti. Nici ochii cei mai sanatosi nu fac fata uneori formulelor depreciate. Asa ca ai mare grija: fardul de ochi pudra este valabil doi ani, iar cel crema 18 luni.
  • Alege farduri cu formule pudrate, dar cremoase, care nu usuca pielea sensibila din zona ochilor si se pot curata usor cu un demachiant „moale”.
  • Evita fardurile lichide si tusurile, deoarece au formule alergene si, in general, nu folosi farduri care au ca ingrediente colofoniul si lanolina.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns