Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Machiajul ochilor: umed sau uscat? Cum e mai bine?

Machiajul ochilor: umed sau uscat? Cum e mai bine?

Pentru machiajul ochilor folosim, de regulă, fardurile uscate, în varianta lor normală din trusă. Însă aplicându-le cu pensula ușor umezită, vom obține efecte wow.

Machiajul ochilor mult mai rezistent

Fardurile se pot aplica și umede, chiar dacă textura lor este compactă. Prin această tehnică, fardurile nu se strâng în pliurile ochilor, iar culoarea lor rezistă mult mai mult, fără să pălească. Umezește usor burețelul aplicatorului de fard cu apă, de preferat minerală, și ia puțină culoare pe el. Secretul profesioniștilor este tapotarea pleoapei cu burețelul impregnat de culoare și apoi presarea ușoară, pentru a face fardul să adere, iar efectul să fie mat și foarte compact.

Privire vibrantă prin machiajul ochilor

Pune într-un recipient puțin fard sidefat, de preferat pudră, adaugă un strop de apă și amestecă cu o pensulă pentru fardul de ochi. Vei obține un fard cremos. Este mai bine să aplici culoare în mai multe straturi, pentru a nu încărca pleoapa cu fard. Dacă îți dorești un machiaj modern, folosește culori neon, culori de top în aceasta vară.

Contur ireprosabil

Înmoaie pensula cu tăietura dreaptă sau cu cea ascuțită în puțină apă și apoi aplică fard doar pe vârful pensulei. Ține întinsă pleoapa cu o mână și cu cealaltă trasează o linie de-a lungul pleoapei superioare, începând din colțul intern.

Rezultat natural

Când fardurile sunt folosite uscate, direct din cutiuță, cel mai important lucru este alegerea nuanțelor mate și catifelate ca textură, această combinație fiind una dintre tendințele acestei veri. Cele care fac senzație sunt nuanțele naturale, roz și bej.

Privire sofisticată

Pentru a obține un efect rafinat, e nevoie de o combinație de trei culori sau nuanțe de tonalități diferite. Mai întâi, se aplică o bază, absolut necesară pentru a putea realiza ulterior degradeurile și trecerile line de la o nuanță la cealaltă. Abia acum urmează melanjul celor 3 culori:

  • Aplică nuanța închisă din colțul extern până la mijlocul ochiului, urmărind conturul arcadei.
  • Culoarea medie se aplică în colțul intern al ochiului până la culoarea închisă.
  • Îmbină celor două farduri înainte să aplici culoarea deschisă chiar sub sprânceană și armonizează totul cu un bețisor cosmetic.

Text: echipa Femeia

Foto 123RF

Citește și:

Cele mai utile sfaturi de la un make-up artist pentru un machiaj impecabil de vara

Trucuri privind machiajul de zi cu zi

 

Comments

comments

Lasă un răspuns