Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Make-up corector

Make-up corector

E oficial: femeia perfecta are buzele Angelinei Jolie, nasul lui Charlize Theron si ochii lui Carmen Electra! Te uiti in oglinda si nu vezi nicio asemanare? Nu e cazul sa te deprimi, nu trebuie sa semeni cu „Carlizina Jolectron” ca sa fii considerata frumoasa. Pentru ca frumuset ea e relativa si inseamna, in primul rand, simetrie. Si aceasta se poate obtine usor, daca inveti principalele tehnici ale machiajului corector.

Exista trei reguli de baza pe care ar fi bine sa ti le amintesti atunci cand esti in fata oglinzii, cu produsele de make-up in mana. Prima: daca luminezi o zona, vei crea iluzia ca este mai mare, iar daca o inchizi la culoare, va parea mai mica. Cea de-a doua: fata ideala este ovala, iar latimea ei trebuie sa fie de trei sferturi din lungime. Sunt sapte tipuri de fete si scopul tau este sa-ti faci fata sa para ovala si bine proportionata. Si ultima: distanta dintre ochi sa fie cat lungimea unui ochi. Dar gata cu teoria, hai sa vedem cum mascam cele mai frecvente imperfectiuni.

Cum obtii un nas frumos
Ai nasul prea lung? Aplica un fond de ten mai inchis la culoare pe obraji si pe varful nasului, dar ai grija sa cuprinzi si zona narilor. Daca ai nasul prea lat, foloseste un fond de ten mai inchis pe laturile nasului si apoi traseaza o linie verticala, subtire, din fond de ten deschis la culoare, de-a lungul nasului. N-ai narile simetrice? Atunci da-te cu fond de ten mai inchis la culoare chiar pe partea din varf si traseaza o linie, tot din fond de ten inchis la culoare, chiar pe mijlocul nasului si va parea mai drept.

Ochii dau echilibru fetei
Daca ai ochii prea apropiati, scopul tau va fi sa creezi iluzia de spatiu intre ei. Cum faci asta? Foloseste un fard inchis la culoare pentru partea de sus a colturilor exterioare si un fond de ten sau o pudra mai deschise la culoare, pentru zona de deasupra nasului. Eyelinerul se poate dovedi de mare ajutor in aceasta situatie – traseaza o linie de la mijlocul pleoapei spre exterior.

  • Articolul complet se gaseste in revista FEMEIA., editia de ianuarie 2009.

  • Text: MADALINA Mart.

Comments

comments

Lasă un răspuns