Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Marirea sanilor prin injectare cu grasime proprie

Marirea sanilor prin injectare cu grasime proprie

Potrivit ultimului studiu in domeniu, efectuat de cercetatori americani, grasimea proprie colectata prin liposuctie reprezinta o alternativa viabila la traditionalele silicoane, insa doar pentru unele femei. „Prima conditie este sa aveti o zona donatoare, cu grasime in exces undeva pe corp. Asta inseamna ca interventia are doua parti, prima fiind cea de recoltare a grasimii din zone donatoare, iar a doua cea de injectare in sani”, explica dr. Daniela Bunila, chirurg estetician in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta, Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri.

Ca prima etapa, grasimea este extrasa din zona abdominala sau din zona coapselor printr-o procedura de liposuctie (cu laser). Intr-o sesiune, nu se pot injecta mai mult de 200 ml de grasime, deci femeile care isi doresc sani mai mari trebuie sa suporte mai multe interventii. „Este o interventie fara cicatrici, fiind mult mai putin traumatizanta pentru san. Singura incizie care trebuie facuta este una de 4 cm, pentru extragerea grasimii dintr-o zona in care este in surplus”, explica dr. Daniela Bunila.

Injectia cu grasime proprie este solutia ideala si pentru corectarea sanilor lasati potrivit unui studiu, desfasurat in SUA. S-a demonstrat ca injectiile cu grasime proprie nu doar ca maresc dimensiunile sanilor, insa au rezultate bune si in cazul in care este nevoie de un lifting (ridicare a sanilor). Toate acestea elimina riscurile asociate cu implanturile de silicon.

Avantaje si dezavantaje

Principalul avantaj il constituie folosirea unor celule vii din propriul organism, astfel incat nu sunt injectate substante straine in organism, nu exista riscul de respingere a substantei, iar marirea sanilor este naturala, fara cicatrici. „Printr-o astfel de interventie, iti maresti sanii si scapi de grasimea de pe coapse si de pe abdomen. Nu exista taieturi la nivelul sanilor, iar singurele urme care pot ramane sunt cele cauzate de inciziile pentru extragerea grasimii”, a precizat dr. Daniela Bunila.

Desi pare mai neinvaziva si „naturala”, injectarea cu grasime are si unele dezavantaje. Rezultatul dureaza doar cativa ani. In medie, dupa doi ani se resoarbe jumatate din cantitatea de grasime injectata. Iar daca slabesti se micsoreaza si sanii.

Comments

comments

Lasă un răspuns