Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Masajul anticelulitic

Masajul anticelulitic

Masajul celulitic este un adevarat aliat al femeilor in conditiile in care celulita este principalul factor ce afecteaza pielea intr-un mod insestetic, oferindu-i aspectul de coaja de portocala. Aparitia celulitei este in stransa legatura cu factori genetici, hormonali si alimentari, varsta si stilul de viata.

Celulita apare in tesutul adipos localizat in hipoderm. Numarul acestor celule adipoase este constant pe tot parcursul vietii. Cand ne ingrasam, de fapt, volumul acestor celule creste, si nu numarul lor. Un adipocit (o celula grasa) isi poate mari volumul de 50 de ori fata de marimea normala! Aceasta crestere in volum comprima vasele de sange si pe cele limfatice. Acest lucru duce la retentia lichidelor si toxinelor in tesuturi si aparitia aspectului capitonat al pielii.

Celulita evolueaza in 4 etape:

1. Tonusul scade, insa pielea este in continuare aparent neteda. Aspectul de coaja de portocala apare numai cand strangi pielea in pliu.
2. Aspectul de coaja de portocala este vizibil permanent, in special cand stai culcata;
3. Apar gropite si denivelari similare din punct de vedere al aspectului cu niste noduli. Celulele grase marite in volum impiedica circulatia sangvina si limfatica, care agraveaza celulita deja existenta. In acest stadiu, celulita devine foarte dificil de tratat, fiind practic imposibila disparitia ei. Dar aspectul poate fi mult ameliorat;
4. Accentuarea aspectului de piele cu noduli. In acest stadiu, celulita este o afectiune cu dereglari severe ale circulatiei sangvino-limfatice, iar pielea poate sa devina dureroasa la atingere. Ca si in stadiul precedent, aspectul poate fi imbunatatit, insa celulita nu mai poate fi inlaturata de tot.

Beneficiile masajului anticelulitic

Masajul anticelulitic este o solutie foarte eficienta pentru rezolvarea acestei probleme, deoarece actioneaza la nivelul cauzei si anume urmareste restabilirea circulatiei.
•Stimuleaza circulatia sangvina arteriala si venoasa;
•Stimuleaza eliminarea toxinelor din organism;
•Diminueaza stratul adipos;
•Scade circumferinta corporala;
•imbunatateste aspectul pielii, prin cresterea oxigenarii la acest nivel.

Masajul anticelulitic trebuie efectuat numai de o persoana cu pregatire specializata. Desi majoritatea saloanelor de infrumusetare ofera acest serviciu, aceasta posibilitate trebuie privita cu scepticism, deoarece exista riscul ca personalul care efectueaza acest masaj sa nu aiba pregatirea necesara.

Este promovata ideea ca masajul anticelulititc este eficient numai atunci cand are apar echimoze in zonele masate. Este o conceptie acceptata fara a fi puse intrebari, dar total gresita.

Exercitii care topesc celulita

Echimozele – contuzii superficiale, apar prin lezarea vaselor mici aflate imediat sub piele si prin extravazarea sangelui in spatiul din jurul lor. Trebuie tinut cont de faptul ca nu este vorba de un masaj de relaxare. Se actioneaza persistent, uneori chiar dureros, dar este inacceptabil ca rezultatele sa fie reprezentate de traumatisme ale vaselor. Un masaj anticelulitic realizat corect va duce la diminuarea progresiva a stratului adipos, insa nu prin strivirea celulelor adipoase, ci prin reactivarea circulatiei.

Vezi si informatiile foarte utile din
ghidul complet impotriva celulitei
 

Comments

comments

Lasă un răspuns