Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Masajul calcaielor

Masajul calcaielor

 

Picioarele susţin intreaga greutate a corpului pe tot parcursul vieţii. Indiferent dacă mergi, fugi sau te joci, picioarele ne susţin şi rezistă unui efort considerabil de fiecare zi, intr-o masura mult mai mare decat alte parti ale corpului. Mai mult, mersul pe suprafeţele dure din beton, în papuci strânşi, restrictivi sau pantofi cu toc pune si mai multă presiune asupra tălpilor noastre si calcaielor. Toate duc la durerile de picioare, ceea ce transforma masajul călcâielor într-o adevărată terapie relaxanta.

Pentru a elibera aceste tensiuni şi a scăpa de dureri, cea mai eficientă metodă este masajul căcâielor. Acest tip de masaj ajută la relaxarea picioarelor şi la diminuarea durerii.

Înainte de a trece la masajul calcaielor, înmoaie picioarele în apă căduţă timp de aproximativ 10 minute. Poţi adăuga săruri de baie sau uleiuri esenţiale de aromaterapie precum ulei de mentă sau levănţică pentru a te ajuta să te relaxezi mai bine. Apoi usucă pricioarele uşor cu un prosop moale. Aplică o cantitate moderată de cremă pentru întreţinerea picioarelor sau ulei. În cazul în care foloseşti ulei, asigură-te că îţi freci palmele puţin pentru a-l încălzi.

Începe masajul calcaielor prin lovirea uşoară a picioarelor de la degete la gleznă. Apoi continuă cu lovirea uşoară a tălpilor. Creşte presiunea exercitată uşor cu fiecare lovitură. După cinci, zece minute ajută-te de degetul mare şi de cel arătător pentru a efectua mişcări circulare blânde la nivelul tălpilor.

Concentrează-te în special asupra ouălor picioarelor şi asupra călcâiurior. Apoi apucă uşor piciorul cu o mână, iar cu cealaltă roteşte-l încet.

O altă tehnică favorită a maseorilor este să apuce piciorul cu o mână şi apoi cu cealaltă, ţinută pumn să frământe talpa cu ajutorul monturilor. Această tehnică oferă alinare întregii tălpi, în special golului tălpii. Masează fiecare deget individual între degete şi în final foloseşte-te de degetul mare şi cel arătător pentru a face mişcări circulare peste toată laba piciorului încă o dată.

Ce beneficii aduce masajul calcaielor?

Acest tip de masaj ajută la eliberarea stresului, a tensiunilor acumulate peste zi şi a durerii picioarelor. De asemenea are un rol tonifiant şi de energizare, reduce stresul şi induce o relaxare puternică. De asemenea laba piciorului conţine multe puncte de presiune care afectează organele interne. Un masaj al picioarelor ajută la stimularea acestor organe şi la îmbunătăţirea funcţiilor acestora.

Desigur, cel mai bun motiv pentru masajul călcâielor este pentru că pur şi simplu… este divin.

Afla ce beneficii aduce masajul chinezesc Tui Na

 

Comments

comments

Lasă un răspuns