Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Mascara fără greș

Mascara fără greș

Formule din ce în ce mai sofisticate, periuțe inteligente, dar nu toată lumea reușește să dea genelor un aspect de vis!

Este una dintre cele mai bune investiții în frumusețe și cel mai simplu mod de a pune ochii în valoare. Două tușe de mascara și ochii prind contur, capătă luminozitate și farmec. Cu toate acestea, se dovedește dificil uneori să obții cel mai bun rezultat. De la întinderea machiajului la picioarele de muscă și ruperea genelor, greșelile în aplicarea mascarei afectează deopotrivă genele și machiajul. Iată cele mai comune greșeli și cum să le eviți.

Aplici mascara mai întâi pe genele superioare

Este aproape imposibil să nu te mânjești de mascara pe arcadă când vrei să fardezi genele inferioare – inevitabil, trebuie să privești în sus și cele superioare se lipsesc de arcadă. Aplică prima dată mascara pe genele inferioare și apoi pe cele de sus. Dacă tușul s-a întins pe piele totuși, așteaptă un minut să se usuce și apoi îndepărtează ușor cu un bețișor de urechi.

Pompezi pensula în tub

Este calea cea mai sigură usuci rapid mascara, pentru că la fiecare pompare introduci aer în tub! Unele produse sunt astfel concepute să poți evita acest gest. Corect este să răsucești pensula în tub pentru a o încărca.

Încarci prea mult genele

Prea mult produs lipește genele între ele, dând impresia de „picioare de muscă”. Dacă încerci să îndepărtezi din produs cu unghiile, riști să smulgi și câteva gene odată cu surplusul de mascara. Rezistă tentației de a aplica o cantitate mare de mascara sau curăță genele folosind o pensulă de mascara curată (rămasă de la una veche), specială pentru aceste situații.

Aplici mascara doar pe vârfuri

Oricât de mult te-ai strădui și orice mascara ai avea, cu această tehnică îți va fi greu să curbezi genele întrucât vârfurile vor fi foarte grele. Aplică mascara de la rădăcină până la vârfuri și presează puțin la baza lor când începi operațiunea.

Împrumuți mascara

Nu e o idee bună. Este cea mai ușoară cale de a transmite o infecție. În plus, când faci conjunctivită, trebuie să renunți la mascara pe timpul tratamentului, iar când te-ai vindecat, să-ți cumperi alta nouă dacă vrei să nu te reinfectezi.

Păstrezi o mascara foarte mult timp

Chiar dacă nu s-a terminat și încă îmbracă bine genele, trebuie să schimbi acest fard pentru că, după șase luni de la deschidere, formula începe să se deterioreze, iar bacteriile se pot înmulți ușor în tub. Întotdeauna trebuie aruncată dacă își schimbă mirosul sau cade de pe gene în cursul zilei. E clar că formula nu mai e ce trebuie și poate afecta sănătatea genelor.

 

Articol preluat din ediția de septembrie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabaty

Comments

comments

Lasă un răspuns