Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Mastile de fata si cele mai importante reguli

Mastile de fata si cele mai importante reguli

Iarna este vremea măştilor hidratante, dar sunt perfecte şi măştile purificatoare, sub formă de cremă, gel sau pelicule care fac miracole pentru tenul tău. Pentru a alege mereu masca perfectă în echilibru cu tenul tău şi cu nevoile acestuia.

”€œImi pun o mască!”, trebuie să fie formula sinonimă cu o mică aventură, cu un moment de răsfăţ, o evadare din cotidian. O mască este o voluptate narcisistă, care se gustă în solitudine, pentru că oricât ar fi de plăcute şi de relaxante, momentele ”€œcu masca” nu trebuie văzute de nimeni! Beneficiile măştilor sunt duble, fac bine pielii şi foarte bine psihicului, care se €œbucură şi se €œtonifică prin strălucirea feţei.

Măştile pentru faţă au darul de a şterge riduri şi pungile de sub ochi, de la îndulcii cearcănele, de a face pielea să strălucească şi de a curată şi hrăni pielea agresată. Rezutatele şi eficientă măştilor este garantată dpar dacă sunt folosite regulat, cel puţin o masca pe săptămână, adecvată tenului.

€œEste foarte important că femeile să ştie că timpul de aplicare al măştilor nu este întâmplător şi că trebuie respectat. Măştile au efect intens şi foarte activ asupra pielii, motiv pentru care este foarte important că această să fie menţinute pe piele exact timpul indicat.

Măştile cremă sunt recomandate tenurilor dehidratate, obosite, uscate şi sensibile.
Măştile cremă sunt absorbite de epidermă şi permit reconstituirea rezervelor de apa ale epidermei. După aplicarea măştilor de acest tip tenul rămâne suplu şi fin, iar ridurile sunt estompate. În funcţie de compozită lor, au efecte antiinflamator, pot calmă iritaţiile, zonele iritate sau cele afectate de cuperoză.  Cele mai bune măşti cremă sunt cele care au în compoziţie uleiuri naturale sau extracte de fructe. Măştile cremă trebuie lăsate să acţioneze un timp mai îndelungat, de la 20 la 30 de minute, iar surplusul se îndepărtează delicat, fără a spăla tenul cu apa. Este foarte bine dacă aplici masca cremă concomitent cu o baie caldă, care va activă circulaţia sângelui şi va favoriza absorbţia nutrienţilor în pielea feţei. Este recomandată o data pe săptămâna.

Masca purificatoare este soluţia perfectă pentru poluarea din mediu, pe care eşti obligată să o înfrunţi în fiecare zi. Masca purificatoare este recomandată tuturor tipurilor de ten, dar mai ales celor cu tendinţa de îngrăşare, care lucesc, dar şi tenurilor acneice care au puncte negre şi albe greu de ţinut în frâu. Este soluţia care combate efectele fumului, pentru femeile care fumează şi care se luptă cu tentă cenuşie a tenului lor. Masca purificatoare este contraindicata tenurilor sensibile, chiar şi celor foarte deshidratate, pentru că pe lângă binele pe care îl fac accentuează deshidratatrea. Măştile purificatoare conţin argilă, care absoarbe apa din ţesut. După masca purificatoare tenul trebuie hrănit cu o cremă hidratanta, care pentru un plus de eficientă trebuie aplicată pe faţă udă (pulverizează pe ten apa minerală). Curată bine tenul de resturile de masca şi respectă strict timpul de aplicare. Este recomandată de două ori pe săptămâna.

Masca pentru luminozitate este recomandată tuturor tipurilor de ten, că parte a unei ţinute strălucitoare. În general au în compoziţie substanţe ceva mai agresive astfel că sunt recomandate la nevoie, dar nu mai des de una-două pe luna. Trebuie respectat strict timpul de aplicare. Există produse care îşi schimbă culoarea că semnal că trebuie îndepărtate.

Măştile pentru ochi sunt o categorie specială, sunt făcute din ingrediente naturale, fără parfum, faţă colornati şi care sunt destinate zonei foarte delicate a ochilor. Măştile de acest gen au proprietatea de a favoriza evaporarea apei din compozită măşti, rezultând un efect reconfortant. În plus tonifica ţesutul, atenuează ridurile fine şi diminuează pungile de sub ochi. Atenţie la durată de aplicare, care trebuie respectată strict, în mod special în cazul acestor măşti.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns