Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Miresele cu păr scurt, frumoase și naturale

Miresele cu păr scurt, frumoase și naturale

Stereotipul transmis din moși strămoși stabilește că „mireasa perfecta” are părul lung și strălucitor, aranjat în coafuri sofisticate. Dar fiecare mireasă e perfectă în felul ei, iar cele cu păr scurt sunt cât se poate de grațioase și naturale.

Cu toatele visăm să fim prințese în ziua nunții, să strălucim copleșite de admirația tuturor cunoscuților și să fim lăudate pentru că suntem „cea mai frumoasă mireasă pe care am văzut-o vreodată”.

Pentru a primi aceste complimente, începem să căutăm tot felul de tertipuri care să ne avantajeze și să ne prezinte în fața tuturor drept „mireasa perfectă”. Și, inevitabil, intrăm în panică încercând să ne conformăm standardelor impuse.

Părul lung este unul dintre clișeele despre mirese care au supraviețuit trecerii timpului. Avantajul unui păr lung – la care se spune că toate miresele aspiră – este că acesta se pretează celor mai sofisticate coafuri. Însă ce faci dacă ai părul scurt?

Unele femei își amâna nunta 1-2 ani, în speranța că părul lor va fi suficient de lung până atunci. Altele apelează la tot felul de produse magice pentru creșterea părului (care nu funcționează, dar sunt costisitoare), la extensii de păr sau chiar la peruci.

Problema însă se pune în felul următor: ce vrei să vezi atunci când te uiți la pozele de nuntă? Un cuplu fericit și îndrăgostit sau un păr lung? La finalul zilei, părul este doar un accesoriu, iar culoarea, dimensiunea sau forma sa nu contează atât de mult. Important este să arăți bine și să te simți confortabil.

Uneori, chiar și stiliștii recomandă viitoarelor mirese să mai aștepte, pentru a lăsa părul să crească. Recomandarea noastră este să te ferești de astfel de stiliști, deoarece o astfel de atitudine trădează o lipsă de profesionalism. Un stilist priceput și talentat poate să conceapă o coafură superbă și dintr-un păr scurt.

Dacă îți dorești totuși ca părul tău să iasă în evidență, există suficiente variante din care poți alege. De exemplu, îți poți colora părul într-o nuanță interesantă sau poți folosi accesorii, fie că preferi flori sau agrafe delicate ori diademe și coronițe extravagante.

Pentru a-ți veni în ajutor, ți-am pregătit câteva imagini pe care le poți folosi drept inspirație.

 

Surse foto: iStock, Pinterest

Comments

comments

Lasă un răspuns