Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Nu manca alimente moi. Iti distrugi dinti

Nu manca alimente moi. Iti distrugi dinti

Consumul constant de alimente moi face ca, pe termen lung, maxilarele sa lucreze mai putin, oasele acestora sa nu mai fie stimulate, iar dintii devin mai putin rezistenti, gingiile mai sensibile, iar musculatura isi pierde tonusul. In plus cei care consuma constant alimente moi si care au si un consum ridicat de zahar sunt foarte aproape de un dezastru stomatologic.

Iata care sunt principalele motive pentru care alimentele moi iti strica grav dintii.
 

Mancarurile moi sunt aproape intotdeauna lipicioase, au zahar in exces sau sunt prea grase. Rezultatul: carii, tartru dentar si multe kilograme in plus.

Cand mestecam alimente moi se produce o cantitate mica de saliva, astfel ca unul din cele mai importante functii ale acesteia, respectiv curatarea si intretinerea unui mediu alcalin in gura, va fi mult diminuata, iar acesta este un factor care favorizeaza aparitia cariilor dentare.

Dulciurile determina o secretie de saliva mult mai acida decat cea secretata cand mancam alimente tari, fructe si legume. In plus, gradul de aciditate al salivei ramane crescut pentru un interval mai mare de timp, ceea ce afecteaza smaltul dintilor.

In replica consumul alimentelor tari stimuleaza sucurile gastrice, iar un proces de masticatie viguros determina aparitia rapida a senzatiei de satietate, in conditiile in care senzatia de satul este mult intarziata daca mancam alimente moi. Cu alte cuvinte daca mesteci putin, senzatia de satul o sa apara mai greu.

Consumul de alimente moi determina o secretie deficitara de sucuri gastrice si in consecinta o digestie greoaie si incompleta. In plus alimentele moi favorizeaza balonarea si constipatia.

Una peste alta afla ca unul din marile secrete ale dintilor sanatosi este consumul de alimente cu duritate crescuta si mestecarea acestora. Este important de spus ca alimente tari nu inseamna sa spargi coji de nuca in dinti!
 

Comments

comments

Lasă un răspuns