Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > O zi din viata tenului tau

O zi din viata tenului tau

Ce momente din zi sunt prielnice pentru regenerare, care este cel mai bun timing pentru exfoliere, când are crema eficienţă maximă? Găseşti răspunsurile, urmărind activitatea tenului tău din zori până în noapte.

Ora 7.30: Dimineaţa, la trezire, ai grijă de pielea ta, hidratând-o atât la exterior, cât şi la interior, pentru a se menţine elastică. Aplică un serum – rolul lui este să prevină petele şi să oprească puţin timpul în loc. Dacă eşti alergică la anumite produse cosmetic, acum pielea va reacţiona imediat!
Ora 8: Un mic dejun bogat în flavonoizi e obligatoriu pentru o piele de catifea. Astfel, farfuria ta e trebuie să conţină cereale integrale, iaurt şi fructe. Prima masă a zilei este cea care va stabili relaţia de peste zi cu tenul – ori eşti în război, ori faci pace cu el!
Ora 9: Pielea intră în contact cu radicalii liberi, care se manifestă agresiv prin poluare, ultraviolet sau fumat. Cam mult obstacole, nu-i aşa? Pregăteşte-o cu cele mai bune arme: demachiant, bază de machiaj şi produse de makeup de calitate.
Orele 10-11: Acum îşi face efectul tot ce ai aplicat dis de dimineaţă.
Ora 12: Dacă ai pielea uşor iritată, atmosfera uscată din birou nu te ajută deloc! Ridică nivelul umidităţii tenului apelând la o cremă cu efect emolient care să conţină vitamina E. Dacă structura ta e grasă, acum se va vedea cel mai clar, fiindcă se dublează sebumul. Dar sunt suficiente câteva şerveţele absorbante, care micşorează porii şi şterg surplusul uleios.
Ora 13: Mijlocul zilei nu trebuie să te prindă fără pulverizatorul cu arome proaspete care trezeşte pielea şi o revigorează. Acum producţia de celule noi încetineşte, dar va fi maximă după miezul nopţii.
Ora 14: Nu sări peste masa de prânz. La fel cum celelalte organe au nevoie de hrană, şi pielea ta simte acelaşi lucru. După ce ai mâncat, un kiwi sau o limonadă doza potrivită de vitamina C, ca să lupte eficient cu radicalii liberi şi pielea ta să arate fermă.
Ora 15: E vremea pentru o pauză. Intră în ritmul natural al tenului oferindu-i o siestă. Un sfert de oră de odihnă va face diferenţa între o piele obosită şi una atractivă.
Ora 16: Dacă urmezi un tratament pentru problemele cronice ale epidermei, acum e ora când pielea e cea mai receptivă.
Ora 17: Ia o gustare plină de vitamine şi recompensează-ţi tenul cu un moment de respiro: împrospătează stratul de machiaj. Şi nu uita de apă. Bea din belşug pentru tonifiere.
Ora 18: Dacă eşti în perioada lunară, momentul după-amiezei e cel mai sensibil pentru tenul tău. Şi pot ieşi la lumină mici „probleme“ care trebuie rezolvate. Pentru cearcănele adânci, soluţia e batonul corector îmbunătăţit cu aloe pentru efect de prospeţime.
Ora 19: E momentul când scad melanocitele (care dau pigmentul), pielea se subţiază, devine mai fragilă şi creşte riscul de rănire.
Ora 20: Seara, tu ajungi frântă după o zi extenuantă la serviciu, dar pielea tenului ta e harnică şi nu-şi întrerupe treaba. Ba chiar e dispusă să lucreze în continuare cu spor, la refacere după ultimele 12 ore extreme de ocupate. Condiţia principal e să ţii cont de nevoile ei.
Ora 21: Numai de gimnastică nu-ţi arde după ce ai încheiat cina şi vrei să stai tolănită la un film. Practicate regulat, exerciţiile faciale sunt ca o pastilă de energie pentru chipul tău. Strâmbă-te pentru a-ţi dezmorţi pielea, în timp ce urmăreşti serialul preferat,. Avantajul e că „zbenguiala“ te şi binedispune!
Ora 22: E cel mai bun moment pentru curăţarea în profunzime. Îndepărtează orice urmă de machiaj înainte să mergi la culcare. Pe urmă, e momentul să foloseşti o loţiune astringentă pentru a scăpa de excesul de sebum şi murdărie care „au scăpat“ la demachiere. Dacă ai puncte negre, netezeşte porii cu ajutorul scrubului.
Ora 23: Încheie seara cu o cremă bogată în retinoizi (derivaţi ai vitaminei A) şi acid glicolic, care să acţioneze pentru întinerire (sporesc producţia de colagen) cât e noaptea de lungă. Cât timp tu eşti în lumea viselor, tenul tău respiră adânc şi se regenerează până în cele mai ascunse straturi. A doua zi, pielea va avea volum şi te vei trezi împrospătată!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns