Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > O zi pentru tenul tău

O zi pentru tenul tău

La sfârșit de săptămână, dedică o zi îngrijirii tenului! Vei avea două beneficii dintr-un singur gest: relaxare și frumusețe.

Această rutină nu trebuie să-ți ocupe toată ziua, n-ai de ce să intri în panică. Vei putea face și alte treburi și, din când în când, de-a lungul zilei, vei acorda atenție tenului câteva minute. Nu este nici greu și nici costisitor, iar efortul tău va fi cu prisosință răsplătit.

Începe tratamentul de la duș

Pentru că e sfârșit de săptămână și nu mai ești contra cronometru, poți face o baie în apă caldă, din care să iasă aburi. Stai în cadă 10-15 minute, nu mai mult. Obiectivul este să îndepărtezi celulele moarte și să ajuți porii feței să se deschidă pentru a fi curățați ușor. Acum este momentul să extragi un coș sau punctele negre. Te sfătuiesc să folosești o baghetă pe care o găsești în foarte multe magazine, care nu lezează pielea așa cum se întâmplă storcând cu degetele. Folosește o cremă de gomaj sau puțin zahăr și masează tenul, apoi clătește cu apă rece.

10 minute pentru mască

După curățare, îmbracă un halat călduros, strânge părul cu o bentiță și aplică o mască. Orice-ți place din ce are nevoie tenul tău! Întinde-te în pat și lasă treacă cel puțin zece minute (dacă timpul îți permite, stai 20 de minute). Îndepărtează masca folosind un burețel îmbibat în apă călduță, apoi tapotează tenul cu un prosop moale și aplică o cremă de zi.

Apă termală pentru siestă

După ce ai terminat de mâncat, e bine să-ți acorzi câteva minute de relaxare. Siesta e bine-venită și pentru piele. Iar pentru a beneficia din plin de acest timp, pulverizează pe față apă termală sau măcar niște apă minerală (și apa plată conține minerale!), iar după 2-3 minute, îndepărtează surplusul cu un șervețel de hârtie. Dacă reușești să dormi o jumătate de oră sau mai mult, va fi un dublu beneficiu pentru ten.

Masaj de seară

După duș și demachiere, spală fața doar cu apă, iar crema de noapte înlocuiește-o cu un ulei facial de struguri, de cocos sau chiar de măsline. Pune câteva picături și maseză tenul, gâtul și decolteul, cel puțin cinci minute. Pare mult, dar, cu siguranță, vei găsi acest răgaz pentru frumusețe, iar efectul va fi spectaculos.

După o astfel de zi, tenul va arăta ca proaspăt întors din vacanță: odihnit și luminos, ba chiar și mai tânăr.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.40/12.10.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns