Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Obiceiuri care iti fac parul fragil

Obiceiuri care iti fac parul fragil

Când vrei ca silueta să devină mai subțire, părul, deși nu-ți dorești asta, este primul care adoptă această formă. Multe dintre deciziile pe care le iei au o acțiune directă asupra podoabei capilare.

Stilul de viață și îngrijirea zilnică afectează frumusețea și sănătatea firului de păr fără să băgăm de seamă. Nimeni nu spune că de mâine trebuie să ne comportăm altfel, dar e bine să fim conștiente de efectele obiceiurilor zilnice asupra părului și, pe cât posibil, să le evităm pe cele nocive. Iată care sunt cei mai mari sabotori din rutina ta:

Coafatul cu placa

Căldura extremă din timpul coafării deteriorează proteinele din firul de păr. Odată ce cuticula pierde apa, firul de păr devine uscat, mult mai subțire, tern și predispus ruperii. Aplică întotdeauna un spray de protecție termică, protejându-i nivelul de hidratare. Plăcile cu infuzie de ulei de argan sau cu ceramică sunt cele mai sigure, dar tot e indicat să nu le folosești mai mult de două ori pe săptămână.

Periatul părului ud

Când e ud, părul este mai fragil și se rupe ușor, cuticula fiind lipsită de protecție. Se cuvine să te piepteni după ce ai uscat părul, măcar puțin cu prosopul, însă fără să-l freci.

Expunerea la soare

Părul se arată soarelui și atunci când nu ești la plajă – razele UV îi secătuiesc forța și elasticitatea, iar cuticulele sunt slăbite și uscate. E vital pentru frumusețea părului tău să porți o pălărie de soare pe caniculă și să folosești soluții speciale de protecție UV pentru păr sau măcar un balsam leave-in.

Fixarea și stilizarea cu gel

Fixativul și gelul pentru păr sunt două produse absolut esențiale pentru reușita anumitor coafuri. Totuși, atunci când sunt lăsate prea mult timp pe păr, conținutul ridicat de alcool usucă fibra capilară și o subțiază. Evită produsele care lasă părul uscat și lipicios. În schimb, alege-le pe cele cu o formulă mai delicată.

Dușurile fierbinți

Apa foarte caldă usucă atât pielea, cât și părul, îl face fragil și predispus la rupere și tocire. Acest lucru se întâmplă chiar și atunci când te speli doar pe corp. Îți protejezi podoaba capilară cu un prosop sau spălându-te cu apă caldă, nu fierbinte.

Dietele drastice

Înfometarea obligă organismul să redirecționeze energia disponibilă către organele importante și rămân puține resurse pentru piele și păr. Chiar dacă vrei să slăbești, asigură organismului suficiente proteine slabe.

Articol preluat din ediția de iunie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns