Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Obiceiuri de infrumusetare periculoase

Obiceiuri de infrumusetare periculoase

Ai fi surprinsă să afli câte obiceiuri de înfrumuţesare periculoase există.

Nu eşti singura. Eram în aceeaşi situaţie, şi m-am gândit la ce aş putea face diferit pentru a-mi păstra aspectul fără a renunţa la rutina mea zilnică de înfrumuţesare. Se pare că există mici obiceiuri periculoase de înfrumuţesare la care ar trebui să renunţi. Din fericire, nu este atât de greu cum pare.

Aruncă un ochi pe acestea şi îmbunătăţeşte-ţi rutina de înfrumuţesare.

1. Manichiuri şi pedichiuri discutabile

Cui nu-i place să fie răsfăţată la un salon de înfrumuţesare? Eu sunt sigură că-mi place! Când te duci pentru a-ţi face manichiura sau pedichiura, este necesar să te asiguri că angajaţii ţin cont de criteriile privind sănătatea şi siguranţa ta. Altfel, te vei expune unuia dintre cele mai periculoase obiceiuri de înfrumuţesare de pe această listă. Ustensilele murdare pot împrăştia bacterii şi germeni, care pot duce la infecţii de piele sau chiar mai rău.

Citeste si: Obiceiuri de adoptat in rutina zilnica (I)

2. Lumânările pentru urechi

Sunt periculoase şi dacă ai parte de ajutor profesional, cu atât mai mult dacă le foloseşti acasă, de una singură. Se pare că se formează o obsesie privind cantitatea de ceară din urechile oamenilor. O anumită cantitate de ceară face bine urechilor tale, dat fiind faptul că le protejează de microorganisme străine.

În pofida presupuselor beneficii ale îndepărtării toxinelor şi excesului de ceară, utilizarea lumânărilor pentru urechi pot duce la blocaje, arsuri sau chiar la ruperea timpanului.

3. Detoxifiere

Multe femei urmează un program de detoxifiere pentru a-şi îmbunătăţii sănătatea pielii, frumuseţea şi sănătatea organelor interne. Mulţi experţi în sănătate ne avertizează în ceea ce priveşte această pratică, indiferent cât de frumoasă te face să arăţi şi să te simţi. Dacă o faci din când în când nu-ţi va dăuna prea mult, dar dacă o faci des, aceasta poate duce la dezechilibru electrolitic, insuficienţă renală şi chiar moarte. Corpul tău este prevăzut cu abilitatea de a se detoxifia singur, aşa că lasă-l să-şi facă treaba.

Citeste si: Cum sa arati ca un superstar. Trucuri si idei. 

4. Unghii false

Înainte de a avea copii şi o tonă de obligaţii, mă duceam la salon pentru a-mi pune unghii false o dată la câteva săptămâni. Asta era înainte să apară inovativele manichiuri cu gel. Această manichiură ţine mai mult. Chiar dacă aceasta este o veste minunată pentru femei, există posibilitatea ca multe saloane să deţină gel contrafăcut, care prezintă mulţi factori de risc pentru sănătate. În acelaşi timp, gelul se usucă prin expunerea unghiilor la raze UVA, care cresc riscul cancerului de piele la nivelul unghiilor şi al degetelor.

Citeste si: Oja pe unghii mai mult timp

5. Epilare inghinală cu ceară

Epilarea inghinală este un tratament pe care femeile îl urmează de generaţii. Este ideal pentru un aspect curat şi fără păr, dar epilarea inghinală braziliană poate fi o problemă. Eşti mereu în pericolul de a suferi arsuri, ceea ce poate fi incredibil de inconfortabil într-o zonă atât de sensibilă. În plus, atunci când ţi se extrage părul din piele, zona respectivă suferă ,de fapt, o rană, şi poţi face o infecţie bacteriană sau virală, până ca acea zonă să se vindece. Dacă decizi să urmezi acest tratament, asigură-te că persoana  care se va ocupa de tine are o anumită reputaţie.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns